Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji měřit UV - ultrafialové záření. Čidlo mám, ale vodotěsnou krabičku, která by již obsahovala průhledné víko propustné UV nikoliv. Proto jsem zakoupil vodotěsnou krabičku a do víka vyřežu díru. Mám doma průhledné plexisklo, které propouští UV a lze použít od -30°C až do 50°C. Problém je, jak plexisklo přilepil na horní část víka krabičky, aby do krabičky nenatékala voda.
Mám doma tavnou pistoli, ale i UV odolný silikon. Zvažoval jsem, že okraje pokryji silikonem a tavnou pistoli plexisklo k vodotěsnému víčku přilepím. Co myslíte? Nic jiného mně bohužel nenapadá.
Jenda2 - tazatel píše: Proto jsem zakoupil vodotěsnou krabičku " Přilepí"chloroform plexi vodotěsně na "třeba kovovou krabičku"? Tazatel nic nepíše o materiálu, z čeho je vyrobena. Pokud bude třeba krabička plastová, chloroform v mnoha případech plast naruší dost podstatně, v některých případech dochází i k jeho "borcení"; když strefí ten "správný"plast a dostatek chloroformu...A bude to téct...Bylo by vhodné vědět, na jaký materiál bude plexi lepeno...
Použijte Mamut Glue; Z odkazu: Používá se k lepení vodotěsných spojů ve strojním a automobilovém průmyslu, konstrukčních dílů automobilů, autobusů, karavanů. Dále je vhodné k lepení nerezové oceli, hliníku, mědi, olova, skla, polykarbonátů, PS, PUR, PVC a některých druhů plastů nebo k lepení konstrukčních vodotěsných spojů....
Koupil jsem si tuto krabičku: ges.cz/... ... tak že asi materiál ABS? Moc tomu právě nerozumím. Do víčka udělám díru a na ni pak chci použít to plexisklo.
Jak píše @nonek, není to tak snadné. Lepení chloroformem tedy vyzkoušené nemám, ale popisované komplikace si dovedu živě představit. PMMA je obtížně lepitelná mrcha. Chcete-li "profesionální"řešení, zkuste hybridní vteřiňák. Ale peněz je to jak za kozu
Plexisklo.Ne každý průhledný plast je plexisklo - polymetyl metakrylát.Takže bych se nezabýval nesmysly a přilepil to Lucoprenem -případně jiným silikonem na akvaria. rostlinna-akvaria.cz/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.