Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenují panty

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, budu dělat velkou bednu, do které budu dávat pytle na odpady (každý pytel bude mít svůj foch). Potřebuji panty, které pokud otevřu poklop, sami ten poklop drželi, aby nepadal. Ale nevím, jak se jmenují, děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pružinový pant, klopný závěs, postelový pant, nábytková rozpěra, výklop s plynovými vzpěrami...

hodnocení

Díky to jsem potřeboval vědět.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, pant s nastavitelným třením - viz video. Zdravím!

.

.

doplněno 29.05.19 10:54:

Nemáte zač.

hodnocení

Ano, to bude ono! Jde mi právě o tento účel. Moc děkuji Bene.

hodnocení

0x

Co já vím, tak na poklop se z vnitřní strany vždycky přimontoval řetízek nebo lanko a tím byla zajištěná otevřená poloha poklopu.

Pant by se mohl jsmenovat pant s aretací a já jsem takový ještě neviděl.

Spíš mne napadlo, že jediný pant, který by mohl fungovat podle tvých požadavků je pant zadřený nenamazaný.

hodnocení

Existovat to musí, je to normální systém třeba u některých skříněk, která jsou v koupelnách. Otevřete přihrádku o 90° nahoru a ona drží v té poloze, do které ji zvednete, jen nevím, jak se jmenují ty panty. Ten řetízek, lanko, které zmiňujete je jasné, to bych tam dal samozřejmě taky, ovšem poklop od bedny se bude otevírat pouze svisle do těch 90°, protože bedna musí být u stěny a tudíž to víc neotevřu.

Tak pokud to víko budeš otvírat ke svislé stěně, tak bych tam zabudoval silný magnet.

Panty se častým používáním budou uvolňovat a pak může víko padat. Když tam bude magnet, tak ten umístíš na vhodnou vzdálenost od pantů a víko to musí snadno udržet.

hodnocení

0x

Hydraulická vzpěra na kapotu/víko kufru to jistí.

hodnocení

0x
Podívej se na Blum výklopné systémy. Třeba Aventos HK by mohl fungovat.
Případně klasický pant a k tomu přidat tlumiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]