Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu dělat velkou bednu, do které budu dávat pytle na odpady (každý pytel bude mít svůj foch). Potřebuji panty, které pokud otevřu poklop, sami ten poklop drželi, aby nepadal. Ale nevím, jak se jmenují, děkuji za radu
Dobrý den, pant s nastavitelným třením - viz video. Zdravím!
.
.
Nemáte zač.
Co já vím, tak na poklop se z vnitřní strany vždycky přimontoval řetízek nebo lanko a tím byla zajištěná otevřená poloha poklopu.
Pant by se mohl jsmenovat pant s aretací a já jsem takový ještě neviděl.
Spíš mne napadlo, že jediný pant, který by mohl fungovat podle tvých požadavků je pant zadřený nenamazaný.
Existovat to musí, je to normální systém třeba u některých skříněk, která jsou v koupelnách. Otevřete přihrádku o 90° nahoru a ona drží v té poloze, do které ji zvednete, jen nevím, jak se jmenují ty panty. Ten řetízek, lanko, které zmiňujete je jasné, to bych tam dal samozřejmě taky, ovšem poklop od bedny se bude otevírat pouze svisle do těch 90°, protože bedna musí být u stěny a tudíž to víc neotevřu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.