Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr matrace

Od: martasl odpovědí: 5 změna:

Vybírám matraci. Po tom co jsem si tak vyzkoušel a přečetl jsem nakloněný spíše k těm "pěnovým", protože se nerozvržou a jsou "tiché"...

Jsem mladý, je mi 25let. Byl jsem v pár obchodech a všude mi tloukli do hlavy, že musím vzít úplně tu nejkvalitnější a nejdražší jinak se nikdy nevyspím a tak dále ... to se dá očekávat.

Za matraci se mi příliš peněz dávat nechce. Zařizujeme celý byt a každá ušetřená koruna se hodí, případně by šla využít na důležitějším místě.

Jsem lehký mám 70kg a na nespavost netrpím, od matrace neočekávám, že vydrží 5let. Nikdy sem si neřekl, že se mi někde hrozně spalo...

Zajímala by mě hlavně Vaše zkušenost. Třeba, že jste někdy koupili levnou matraci a pak se tloukli do hlavy, že jste měli dát více, nebo spíše naopak.

Problém je, že většina článků nebo rad je od prodejců matrací- někdo z takových těžko poradí něco ve stylu "jasně ta za 3litry stačí".

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Matrace jsou dost subjektivní věc - každý má svou představu o komfortním spaní. Takže nejlepší je navštívit nějaký showroom a zkusit si vybraný typ matrace vyzkoušet.

Co se týče výrobce a typu - myslím že v současnosti je rozumná značka z pohledu kvalita / cena firma Dřevočal. Sami je máme, vybrali jsme je přesně tímto způsobem a ano, jsou to sendvičové - tedy ne pružinové

A životnost - no podle mě je určitě delší než 5 let.

Dřevočal už není to co býval. Začali to šidit.

kepler*
hodnocení

0x

Můžu uvést vlastní zkušenosti. Obyčejná molitanová matrace se brzy slehne, moc dlouho nevydrží. Pak jsem koupil poměrně tvrdou pérovou, dimenzovanou na 110 kg (i když jsem měl 80) a vysokou 20 cm. Výsledek tentýž, jen trvalá deformace přišla až za 5 let. Jinak se na ní spalo dobře. Zvláště pro vnoučata posloužila jako vynikající trampolína. Tak se poohlížím o nějaké s paměťovou (studenou, línou) pěnou, prý jsou nejlepší, ale odrazují mě ty neskutečné ceny. Tak nevím. Snad někdo poradí líp. Bohužel žádný obchodní nebo výrobce nepíše nic o životnosti. Pro jistotu.

hodnocení

0x

EMáme matrace Tempur. Po 10 letech jak nové. Jeden polštář jsme koupili Tempur a pak dokoupili Dormeo - ten vydržel 5 let. Tak teď je i druhý Tempur. Vážím metrák

Ovšem ta cena...

hodnocení

0x

Určitě je dobré si na prodejně vyzkoušet, jak se vám na čem leží. Já měl 20 cm matraci a vydržela jen 4 roky a pak se zvlnila až to tlačilo. Teď jsem šel do tété zlevněné /180x200/ a zatím dobrý.

prospanek.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]