Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych položil následující otázku.
Renovuji starší dům a rád bych vyměnil staré dřevěné vchodové dveře do dílny za nové, plastové.
Nové dveře budou vyšší než původní cca o 25 cm. Jde o to, že po obnažení zdi z obou stran zde není žádný překlad, vypadá to spíš na velmi hrubou směs betonu, která se kdysi "nalila" nad dveře. Moje otázka zní, zda zde vůbec přemýšlet o překladech. Pokud bych uvažoval čistý otvor pro nové dveře, tak poté zbyde mezi stropem a zárubní cca 18cm zdiva (viz foto). Problém je, že tato betonová směs nebyla vytvořena až ke stropu, těsně pod stropem je 1 řádek cihel. Zamýšlená délka otvoru je cca 79cm viz foto.
Můžete prosím poradit, jak tento prostor nade dveřmi vyztužit?
Tloušťka zdi je 250mm.
Moc díky.
Ale to není žádné patlání.kde máte jistotu že to stávající konstrukce vydrž? jste snad statik nebo alespoň stavař že od oka plácáte takové špatné rady?!
Hlavně prosím v klidu
Nad dílnou je půdní prostor, resp. strop dílny je kombinace trámů a betonu (nejsem stavař, nevím přesné složení. Rád bych naddveří spíš nějak vyztužil, napadly mě L úhelníky, zazdít je z každé strany zdi, ale nejsem si tím. Jinými slovy dávat do tak nízkého protoru překlad mi připadá zbytečné, ale proto jsem zde položil otázku a těším se na další příspěvky. Díky za ně.
1) vybourat otvor na výšku tam kde jsou ty cihly šířky asi 20cm na každé straně za hranou dveří...durch...podlít betonem a udělat lůžko na překlad..
2) poté podstojkovat a podepřít strop z obou stran
3) vysekat od lůžka k lůžku kapsu na osazení ocelového překladu nadimenzovaného dle posudku statika
4) osadit překlad a nechat vytvrdnout a sednout si
5) odstranit podpěry stropu
6) odbourat betonový monolitický překlad (možno i jako bod 5)
7) osadit nové dveře
8) doplnit mezeru mezi novými dveřmi a novým překladem cihlama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.