Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění dveří bez překladu?

Od: jarmil* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

rád bych položil následující otázku.

Renovuji starší dům a rád bych vyměnil staré dřevěné vchodové dveře do dílny za nové, plastové.

Nové dveře budou vyšší než původní cca o 25 cm. Jde o to, že po obnažení zdi z obou stran zde není žádný překlad, vypadá to spíš na velmi hrubou směs betonu, která se kdysi "nalila" nad dveře. Moje otázka zní, zda zde vůbec přemýšlet o překladech. Pokud bych uvažoval čistý otvor pro nové dveře, tak poté zbyde mezi stropem a zárubní cca 18cm zdiva (viz foto). Problém je, že tato betonová směs nebyla vytvořena až ke stropu, těsně pod stropem je 1 řádek cihel. Zamýšlená délka otvoru je cca 79cm viz foto.

Můžete prosím poradit, jak tento prostor nade dveřmi vyztužit?

Tloušťka zdi je 250mm.

Moc díky.

Zazdění dveří bez překladu?
Zazdění dveří bez překladu? #2
Zazdění dveří bez překladu? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

řešil jsem nedávno něco podobného a zedník mi zazdil 2 ička s přesahem 25 cm na každou stranu jistota je kulomet

hodnocení

1x

Není tam prefabrikovaný překlad,ale je to monilitický. Jen tak na okraj.Jinak doporučuji na požadovanou výšku otvoru zazdít minimálně dva vinkly 50x50x5mm.

cernylysak
hodnocení

1x

Ten divnej beton tlustej 25 cm je ten překlad, takže udělat výměnu a neriskovat,

rv*
hodnocení

0x
Záleží, jak se s tím chcete patlat. Ale držet dveře budou i když naddveří vyplníte polystyrénem přilepeném pěnou.

Ale to není žádné patlání.kde máte jistotu že to stávající konstrukce vydrž? jste snad statik nebo alespoň stavař že od oka plácáte takové špatné rady?!

jarmil*
hodnocení

Hlavně prosím v klidu :)

Nad dílnou je půdní prostor, resp. strop dílny je kombinace trámů a betonu (nejsem stavař, nevím přesné složení. Rád bych naddveří spíš nějak vyztužil, napadly mě L úhelníky, zazdít je z každé strany zdi, ale nejsem si tím. Jinými slovy dávat do tak nízkého protoru překlad mi připadá zbytečné, ale proto jsem zde položil otázku a těším se na další příspěvky. Díky za ně.

hodnocení

0x

Vypadá to na litý překlad. Mám v domě něco podobného nad okny. Ač to nevypadá bůhvíjak, drží to dobře. tenkrát se tak překlady dělaly. Postavili zeď, tam kde bylo potřeba vytvořili "šalunk" a zabetonovali. Po zatvrdnutí prkna vybourali a osadili dveře, nebo okna.

krtek*
hodnocení

0x

1) vybourat otvor na výšku tam kde jsou ty cihly šířky asi 20cm na každé straně za hranou dveří...durch...podlít betonem a udělat lůžko na překlad..

2) poté podstojkovat a podepřít strop z obou stran

3) vysekat od lůžka k lůžku kapsu na osazení ocelového překladu nadimenzovaného dle posudku statika

4) osadit překlad a nechat vytvrdnout a sednout si

5) odstranit podpěry stropu

6) odbourat betonový monolitický překlad (možno i jako bod 5)

7) osadit nové dveře

8) doplnit mezeru mezi novými dveřmi a novým překladem cihlama

dylin
hodnocení

0x
Je to normálně vybetonovaný překlad a navíc to vypadá, že v něm nešetřili cementem jako u mě ... Měl jsem horší nad okny - délka 1600 mm a nevidím v tom problém. Je v tom zalitá ocelová tycovina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdění dveří

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]