Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva - vodoureditelna/syntetika?

Od: ok® odpovědí: 6 změna:
Prosím vás,lze nějak zjistit zda je barva ředitelna vodou či redidlem? Našel jsem doma hustou barvu ve sklenicích, ale nevím čím ji trochu rozmichat? Znáte nějaký fígl? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Obvykle stačí si čichnout.Pokud to nestačí,do kelímku kápnu trochu barvy a trochu vody a snažím se ho rozmíchat.Pokud to nejde,a voda zůstane čistá,je nutno použít ředidlo.Podle mé zkušenosti vodou ředitelné barvy obvykle po zapomenutí chytnou plíseň a nedají se dál použít.

JABRAKA

ok®
hodnocení

Čichál jsem a nesmrdí vůbec a ani plíseň není a pokud by to byla vodou redit. Lze potom na ten nátěr použít synt. bezbarvý lak? Nebo se musí použít taky vodoureditelny lak?

hodnocení

0x

Na to nepotřebuješ fígl, stačí očichat. Vodu od ředidla snad poznáš.

ok®
hodnocení

Já myslel, že když bych kapnul trochu redidla, acetonu jestli se to nějak třeba nezgrcne?

Když kápneš aceton (nitro C 6000), do nitro barvy, nic se nestane. Když kápneš syntetické ředidlo, do syntetické barvy, tam je to trochu složitější. Např. S 6005, není stejné jako S 6006. Může se "srazit". Stačí odlít trochu na zkoušku. Pokud je barva tuhá, je nejspíš na vyhození.

ok®
hodnocení

NN, je hodně hustá, ale asi to bude vodouredit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]