Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co se zeptat při pronájmu

Od: hancaa odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, hledáme pronájem domku kdekoliv v Čechách, jeden jsme našli a jedeme se na něho v neděli podívat. Chci se zeptat, na co všechno se zeptat, na co si dát pozor? Majitelka je skvělá ženská, nevadí ji náš ovčák, naše miminko, nic.. Hlavně jsem se chtěla zeptat jestli máme říkat i něco ze soukromého života.. Např. že pomáhám útulkům dočasnou péčí a třeba 1 za 3 měsíce mi přivezou pejska o kterého se postarám, tak ho dokupy a hledám mu nový domov? Nevím, jestli je to důležité nebo jen už "naše věc". Prosím pouze slušné komentáře. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak, jak majitelku popisujete, a že jí nevadí ani váš pesan, tak o co jde? Pokud si v jejím domě a na jejím pozemku nezřídíte chovnou stanici nebo útulek pro 50 psů, tak by asi námitky neměla. Ze zákona vám v bytě nebo domě chov psa nemůže zakázat a pokud by to bylo uvedeno ve smlouvě, tak by smlouva v tomto bodě byla neplatná / viz NOZ/. Ale lepší určitě je vycházet vzájemně v dobrém a předem si věci ujasnit. Tak ať se vám tam dobře bydlí!

hodnocení

0x

Do Vašeho soukromého života pronajímatelce nic není (pokud teda nebudete třeba hlučnými mejdany rušit okolí, nebo nebudete něčím poškozovat její majetek). O občasném dočasném "ubytování" dalšího pejska byste jí ale informovat měla (nejlépe napsat do smlouvy), aby se předešlo případným problémům v budoucnosti.

hodnocení

0x

Jako pronajímatel několika bytů mne vůbec nezajímá Vaše soukromí. Pejskové mi osobně vadí, ale nic s tím nenadělám, jen vím, že všichni po dvoře uklízí hovínka i za jiné a ty co tam jsou, tak padají z nebe.

Takže není třeba říkat pronajímateli "jestli máme říkat i něco ze soukromého života"

Hezké bydlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]