Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka Indesit nespusti program, divne zvuky

Od: martin7 odpovědí: 7 změna:

Dobry den, chtel bych vas pozadat o radu, mam problem s prackou Indesit BTW A51052 (zcela nova, cekala na me v novem pronajmu), ktera po zapnuti kterehokoliv programu (bez pradla, takove to uvodni projeti s trochou praciho prostredku, co radi v manualu) jen nekolikrat prevali buben, za doprovodu zvlastniho zvuku, pote neco dvakrat cvakne, a cely proces se opakuje, cele sem to natocil zde na video - dropbox.com/... dokazal by nekdo poznat, co tento stav zpusobuje? Jen bych dodal, ze privod vody je zcela otevren, v tom by problem byt nemel. Predem dekuji za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zcela nová pračka? Pak se jen přesvědčte, zda jste vyndal blokovací přepravní šrouby a pak už jen reklamace. Určitě bych se do pračky v záruce sám nevrtal!

Ono se vyplatí přečíst si Návod k obsluze;)

doplněno 27.05.19 18:06:

@kepler: Zajišťovací "udělátka" (šrouby, lišty apod.) jsou prakticky vždy na zadní stěně pračky. Jistí buben proti pohybu při přepravě jeho přitažením k zadní stěně.

martin7
hodnocení

Pracka jiz v byte byla, majitel pri predavani bytu pouze oznamil, ze je po vyprani dobre nechat viko odklopene aby vnitrek vyschnul, kdo pracku v byte instaloval a zdali vyndal blokovaci prepravni srouby netusim, celou vec se samozrejme chystam s majitelem resit, ale nez ho kontaktuji chtel sem zjistit, zdali se treba nejedna jen o nejakou "blbost" kterou bych mohl ovlivnit sam, namisto domluvy s majitelem, posleze s opravarem, cekani nez bude mit cas a na misto dorazi atd

kepler*

Ad satam: Ano, máš pravdu. Vysvětlení níže.

kepler*
hodnocení

0x
Jestli tam ty přepravní udělátka jsou (v nové pračce vždycky jsou a mají zabránit pohybu bubnu během dopravy), tak si je můžeš snadno demontovat sám a doufat, že jsi pračku nepoškodil. To by ti reklamaci neuznali.
martin7
hodnocení

V manualu se hovori o nutnosti odstranit prepravni listu, ta zezadu na pracce jiz neni

kepler*

Zezadu na pračce? podle mého soudu by ty fixátory měly být v prostoru bubnu, resp. vany., tedy uvnitř. Tak jsem to měl aspoň já, ale možná máš jiný systém, ačkoliv si ho nedovedu představit.

kepler*

Omlouvám se, už je to přece jenom 4 roky, co jsem pračku koupil, tak jsem si to blbě pamatoval. Zajišťovací šrouby s distančním členem skutečně byly na zadní straně pračky, ale žádná lišta. Teď jsou tam místo nich plastové záslepky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]