Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický hoblík

Od: rodic odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dřevěný plot směr JV a jak do něj pere slunko, tak jsou desky místy po vláknech rozšklebené, tak mě napadlo, jestli by je nešlo srovnat elektrickým hoblíkem, že by plotu neuškodil ani zcela nový nátěr. Nemám s tím naprosto žádnou zkušenost, takže netuším, jestli je to technicky ok. Že bych odmontoval po jedné desku, zarovnal ji el. hoblíkem a zase ji přišrouboval a natřel. Jednak nevím jak moc by se tupily nože, taky by se navzala celá šířka desky na jeden záběr, jak jsem psal, nemám s tím nejmenší zkušenost. Hoblovku s protahovačkou si k vůli tomu pořizovat nemíním, naprosto bych ji dále nevyužil a neznám nikoho, kdo by mně ji půjčil, takže buď to udělat elektrickým hoblíkem a nebo to nechat být a přetřít to na starý nátěr - bylo to natírané silnovrstvou lazurou. Koupil bych buď tuto lidl-shop.cz/... a nebo tuto mall.cz/...

doplněno 26.05.19 22:40:

Díky moc za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych použil úhlovou brusku se smirkovými kotouči. Jde to dobře a rychle. potom dát nový nátěr.

hodnocení

1x
Sestrojil jsem si talířovou čelní brusku ze starého el motoru. Na broušení používám brusné kotouče na sádrokarton průměru 225 mm, různé zrnitosti. Kotouč jsem polepil několika pruhy suchého zipu (vedle sebe a ořízl do kruhu), na které stačí přitlačit samolepící kotouč. Brousí velkou plochou najednou, neprobrousí do hloubky.
Jen bacha na prsty, chce to rukavice. A udělat si mechanický přítlak, při velkém množství latěk přijdete o ruce.
m.profiobkladac.sk/...
m.profiobkladac.sk/...
obrázek napoví...
zítra doplním foto mého "stroje"Mně slouží už dost dlouho.
Elektrický hoblík
Elektrický hoblík #2
Elektrický hoblík #3

hodnocení

0x

Osobně používám pásovou brusku, stačí i Parkside (mám starší typ, podobný). Nenaděláte nerovnosti, jak jinými nástroji...hoblík ztupíte velmi rychle

doplněno 26.05.19 22:16:

Používám tuto brusku

hodnocení

0x

Hoblík zrovna odpískej. Pokud nebude širší než plotovky, aby se to vzalo jedním vrzem, tak bude vidět každý tah hoblíkem.

Pokud to má k něčemu vypadat, nejde použít ani flexa, to je pak taky vidět každý tah. Ale jde to rychle, to uznávám.

Pásovou bruskou to půjde, ale bude to trvat a těch pásů...

hodnocení

0x

Nevím sice jaké desky používáš, ale na běžná prkna by bylo zbytečné a pracné používat hoblík, nemá smysl oplocení demontovat (pouze vyměnit poškozené části, je-li potřeba), stačí přebrousit smirkem a pak použít lazuru, případně obnovit barvu, pokud máš oplocení nabarvené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]