Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž zásuvek v bytě

Od: jakubd* odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, rád bych znal Váš názor na přimontování zasuvek... viz foto. Díky :))
Montáž zásuvek v bytě
Montáž zásuvek v bytě #2

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zásuvka může být namontovaná správně. Teda na krabičce. Ovšem krabička vyčnívá z omítky, proto je tam mezera.
Dalo by se buď z krabičky odbrousit do roviny zdi, pokud je zeď aspoň trochu rovná, nebo krabičku obsekat a zapustit trochu níže.
cernylysak

Na takhle křivou zeď ti jenom zapuštění nebo zabroušení krabice nepomůže, buď ještě k tomu při brousit kryt zásuvky podle povrchu zdi a nebo dokopat zedníka ať si tu zeď po sobě opraví.

hodnocení

2x

Jak už tady psali přede mnou, s takhle křivou zdí nic neuděláte. Zkusil bych to objet akrylem, mezera zmizí a nebude to vypadat opticky tak, no zvláštně ;). Dělám to občas s lištama, tam je ta nerovnost vidět hned, a nevypadá to zle.Ale rozhodně nebruste víčko, nikdy se přesně nestrefíte a bude to ještě horší.

dylin

... akryl souhlas a protože je kolem jemnozrný šťuk. Tak bych dodal - akryl štukový. Bude to cajk

olinl

Přesně- "objet" kryt zásuvky akrylem nebo akrylovým štukem (vyžebrat od nějakého zedníka, řemeslníka či domácího kutila v okolí). Jinak obrousit/oříznout okraj instalační krabičky podle "roviny" okolní zdi nebo tu krabičku znovu nasádrovat, zaštukovat, přebarvit+osadit zásuvku.

hodnocení

0x
Na krivu stenu vystrbena zasuvka. Reklamujte u toho, kto to omietal.
dylin

Vy jste tak chytrej, až si nejeden řekne, že jste nikdy neštukoval omítku. I když se člověk snaží jak ovád, tak u země se fakt pitomě štuk roztáčí... Můžete se tím živit, když umíte rozficovat štuk do dokonalé rovnosti krabičky zásuvky. Kdekdo si bude mlaskat.

cernylysak

Tak pokud seš zedník a klidně napíšeš že se to u země blbě dělá, tak to sem ani nemáš psát, ty tu zeď musíš udělat rovnou za všech okolností a až k podlaze, a ne že roh u podlahy bude zprasenej, jako se s tím setkávám hodně často, zedníci jsou líný se ohybat a nebo si i kleknout u práce, za to si placenej.

dylin - nejsem zedník, ale když jsem přestavoval dům, tak jsem takovou prasárnu nikde neudělal. Vždy jsem měl stěny jako od profíka.Tohle může říci jen opravdový matlák.

111®
hodnocení

0x

já vidím jediné řešení na ubroušení stěny, ale přijde mi to že tam zavazí buď husí krk, nebo samotný kabel

hodnocení

0x
Vem bílej přetíratelnej silikon vojed to kolem dokola a máš po stresu *palec*
olinl

Silikon není na tohle vhodný, dá se použít, ale ten akryl je vhodnější.

hodnocení

0x

Opravdu to vypadá na velmi křivé stěny! Kdyby to bylo jen krabičkou nad terén, tak ta mezera bude okolo zásuvky stejná.

Dobrá a osvědčená rada je jak tady už někdo píše, objet bílým akrylátem... Ze zkušenosti poradím, nejlepší rozetřít malou vrstvu akrylátu prstem namočenýmve vodě ...

Ale podle obrázků nemusí být at tak všechny zdi křivé, tady jak máš Tanga, tak někdy se i te strojek "vyfukuje " do oblouku do předu, stačí povolit šroubky a strojek zamáčknou "dovnitř", jak na něho tlačí kabely pod ním, případně i někde může mírně vykukovat krabička... Chce to asi projít zásuvku po zásuvce...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud bude krabice zapuštěna 2 mm pod úroveň zdi,zásuvka dosedne přesně na stěnu.I velmi křivá zeď to příliš neovlivní.

Je jasné,že chybu udělal ten ,kdo instaloval krabice.Měl vzít lištu a ověřit uložení krabice

JABRAKA

omitka

Jabraka> Jasně hodíme chybu na toho, kdo instaloval krabičky, protože je nezapustil 2mm pod omítku, která tam v době instalace ještě nebyla.

A za křivou omítku a možná celou zeď může také ten chudák. *smich**haha*

Nemusí být cca 2mm pod omítku, ale alespoň s omítkou do roviny, proto se se krabičky instalují ze zkušenosti do hrubé (jádrové) omítky! Ale když je zeď křivá, alias nerovná , tak je to vždy poznat!

hodnocení

0x

Ten kdo nahazoval stěnu, potažmo štukoval, nese největší vinu. Buď to byl lempl, nebo měl pět piv. A každopádně ten, kdo takto upevnil zásuvky byl další matlák. Aspoň trochu to mohl spravit obroušením místa do roviny.

omitka

Tohle se mi občas stává, že nějaký matlák udělá křivé zdi-omíky a já pak zapojuji datové a další zásuvky.

Já nejsem zedník, abych po někom opravoval křivou zeď.Nemám na to žádné náčiní a neumím to. Po zedníkovi také nechci, aby mi propojil datové zásuvky.

Majiteli řeknu, jak se věc má a pokud nezjedná nápravu, tak mu zásuvky namontuji na křivou zeď. Jeho boj.

Samozřejmě to obrousím po dohodě s majitelem. Nikdo nechce mít prasácky upevněné zásuvky (to, že je pevně uchycená nic neznamená). Málokdo při pohledu řekne "to je křivá stěna". Ale často řeknou "blbě připevněná zásuvka".

cernylysak
hodnocení

0x

Omazávání krytů zásuvek a vypínačů čímkoliv není k ničemu, je to jenom na škodu. V případě potřeby se do nich dostat kvůli opravě a nebo kontrole se v případě omazání při demontáži poškodí i malba a kdo to pak má opravovat a i čím v případě barevné malby?

Je to prasárna, kterou dělají hlavně malíři, aby si usnadnili práci s demontáží krytů a zalepení vnitřků před ušpiněním.

Přesně tak.

výtka
Upozornění od sys hejkal 26. 05. 2019 20:06:07
pokud souhlasíš s odpovědí, je vhodné ji ohodnotit...

cernylysak

hejkale nestojím o nějaký hodnocení, stejně je to jenom šaškárna k ničemu, za těch 8 let, co jsem byl registrovaný jsem přišel na to, že se hodnotí odpovědi kamarádů a to často nesmyslné a špatné, dokonce jsou někteří i sysové, proto jsem se přestal hlásit mým nickem a občas nakouknu bez registrace a směju se některým odpovědím a jejich hodnocení, někdy je to lepší než koukat na televizi.

Principem hodnocení je ukázat na správné odpovědi. Jsou daná i nějaká systémová pravidla, aby se nedalo hodnotit jen určitého člověka. Pokud někdo vidí hodnocenou blbost tak tu je tlačítko nahlásit. Jak to funguje je jen o uživatelích. Pokud si řeknu psát sem nebudu protože se hodnotí špatné, ale sám budu špatné odpovědi "přehlížet" a neupozorním na ně tak si z toho dělám pakárnu sám.

cernylysak

Ty systemový pravidla bych chtěl vidět, hlásit taky můžeš co chceš, pokud tu blbost napíše sys a ty se to budeš snažit uvést na pravou míru, tak tě klidně smázne, protože on je všemohoucí a zkus mu odporovat, takže kdo z toho dělá asi pakárnu?

Proč asi zmizelo hodně registrovaných rádců a lezou sem inkognito?

ovšem změna z registrace na inkognito kvalitu uživatele nevylepšila...
To ovšem není chyba poradny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]