Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cisteni vinylove podlahy

Od: marek87* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, pri rekonstrukci mi upadlo nekolik kusu bileho stavebniho lepidla na lepeni luxferu na vinylovou podlahu.
Vytrel jsem uz asi 150x a stale se po vyschnuti na ni tvori tyto mapy.
Netusite prosim co by pomohlo vycistit?
Predem dekuji za odpoved.
Tmave je mokre, svetle suche.

Cisteni vinylove podlahy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Cistic na cementove povlaky. Ale bal bych se, aby neposkodil i ten vinyl. Alternativa je cistic na mramor, ten je mnohem setrnejsi. Vzal bych to hodne naredenym a ihned splachnout cistou vodou a vysusit.

elane
hodnocení

0x

Mám pocit, že není téměř nic, co by nevyčistil WD-40. Zkusit to můžete.

Dějte vědět, jestli to pomohlo.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se to nepodaří odstranit chemií,Stačí ocelová planžeta "cidlina",tou se nános odškrábne a pak se plocha natře olejem s voskem.Jako na dřevo.

re4zon
Podivejte se na tu fotku a pak mi reknete, jak chcete neco odskrabovat z povrchu se strukturou. Nehlede na to, ze skrabat neco z vinylu je o zniceni i kdyz je hladky.
jabraka*

Pořád je to PVC a seškrábnout z této 1,5 mm vrstvy nepatrnou vrstvičku na kousku nic nepoškodí.Povrch se nahradí voskem.

marek87*

Vyřešeno, vzal jsem kartáček a hezky to krouživými pohyby dostal dolu.
Horší bude odstranit vycáklou PUR pěnu na dvou místech. Asi to budu muset vzít jehlou a mikroskopem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]