Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání zrcadla - okraje bez zrcadlení

Od: donald* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, nechal jsem si uříznout zrcadlo, abych ho nalepil do připravené mezery v dlaždičkách.Bohužel jsem zjistil, že je poškozená odrazová plocha v rozích a částečně i na hranách zespodu zrcadla. Nevíte jestli je vhodné nechat si uříznout zrcadlo vodním paprskem, mělo by se tak vyhnout poškození odrazové plochy zrcadla viz. izoglass.cz./...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Nejsem sklenář a několikrát jsem si řezal zrcadlo sám.Vždy se podařil lom krásně čistý.Pokud jsi použil zrcadlo staré a z něj jsi to nechal uříznout,tam je ten problém.Pokud to bylo z nového skla,tak je to na reklamaci.Ta odrazová vrstva je u kvalitních zrcadel cínová,u levnějších napařený hliník a ještě je vrstva přikrytá lakem,vesměs epoxydovým.A měla by takovou operaci přečkat.

JABRAKA

donald*

Děkuju za rady, mrknul jsem na to zrcadlo, sklenář tvrdil, že je o super kvalita dovoz Belgie, vzadu na zrcadle je nápis mng ecological at 39 3. Přes google sem našel jen stránky v angličtině. Jinak jsem zjistil, že zřejmě to poškození způsobil otec, když si nanečisto zkoušel jak bude zcadlo pasovat do místa mezi dlaždičkama ... našel sem tam kousky zelený barvy s hliníkem (tak nejsem úplně blbej, bylo mi divný, že bych si toho hned nevšimnul) L Ale stejně si myslím, že by to nemělo jít tak lehce poškodit otěrem o stěnu, to až to budu lepit tak to můžu tahle lehce sloupnout taky. Zkusim sehnat sklenáře, který dělá s těma lepšíma zrcadlama s cínovou vrstvou.
jabraka*

U sklenáře si spíš zajisti zabroušení na přesnou míru.Při řezání totiž není zaručena míra na nějaké desetiny mm ,Pak je dobré nechat zbrousit i hranu do fazetky.Nelepit zrcadlo ostře uříznuté.

JABRAKA

Myslim ze desetiny milimetru v tomto pripade zasazovani do ramecku z obkladu nehraji roli, necham si to uriznout o milimetr mensi a sparovacka schova i tu ostrou hranu pokud zrcadlo o pul milimetru zapustim pod obklad. Sam jsem takto zrcadlo lepil a 5 let neni sebemensi problem.

kjanik112*
hodnocení

1x

Ta zrcadlovina jako materiál bude nějaký šmejd.Je-li materiál kvalitní,je zrcadlo čistě a ostře do hran.Rozhodně to reklamujte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]