Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití starého lepidla C2

Od: ra odpovědí: 9 změna:

Zdravávím,

chtěl bych se zeptat, zda je možné použít lepidlo C2 z pytle, který byl otevřen cca před 20 měsíci. Mělo by to držet trubku, která má držet topení ve zdi. Je nutné vyplnit i prostor pod trubkou mezi ní a panelem, takže nějakou váhu to bude muset udržet. Radiátor je deskový (panelákový byt). Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Pokud tam bude namahani, tak bych to nedelal lepidlem vubec, ale napr chemickou kotvou. Nebo jestli je to vetsi dira, tak maltou / betonem. Lepidlo je na plosne lepeni a na sterkovani, ne aby drzelo topeni na zdi.
ra
hodnocení

Díky za odpověď, bohužel už je to tam. Už jsem to ale jednou dělal a nebyl problém. Zajímalo by mne ale zda má tedy na funkčnost vliv to, že je to ze skoro 2 roky otevřeného pytle? Děkuji

hodnocení

0x

Pokud lepidlo není zatvrdlé,nejsou v něm hrudky pak ano je v pořádku. Ovšem trubku v topení zapatlat jen lepidlem není dobrý nápad. protože to vypraská ta trubka topení totiž pracuje! Obalit minimálně kartonem (mirelonovým návlekem) z krabice skrz průchod zdí a pak třeba lepidlem i když lepší by bylo maltou (zdicí nebo i jádrovou)) a přesah kartonu,mirelonu po začištění odříznout.Standartní postup-mirelonový návlek a zazdění i když dnes se díry vrtají takže pak jen po protáhnutí trubek začistění

asi bych to dle velikosti prostoru okolo trubky v průrazu stěnou zafouknul montážní PUR pěnou,po vytvrzení seřízl,a zednicky začistil.

Ra -vy myslíte konzole na připevnění raidátoru na stěnu? Ne přívodní trubky teplé vody do radiátoru? V tom případě beru svou odpo zpět a trubky zazdít na cementovou maltu případně na zdící maltu cca10MPa!Žádné lepidlo!

hodnocení

0x

Nevím, co má lepidlo společného s nějakým pytlem, ale radiátor, nebo nějaký držák na topení, bych určitě nelepil na stěnu, ale upevnil např. hmoždinkami a vruty. A to i kdyby bylo lepidlo nové.

ra
hodnocení

Ale já nelepil radiátor na stěnu :D On drži na trubkách, které jsou v dírach ve zdi a aby se nevyklaly, tak jsem potřeboval něčím vyplnit prostor kolem trubky v dírách. Ohledně pytle, když otevřete pytel např. s lepidlem, tak má nějakou trvanlivost. Určitě ho nemůžete otevřit a třeba za 10 let ho ještě používat.

Pro ukotvení trubek bych použil montážní pěnu. Je to tutovka. Koupíte jí i v prodejně barev, nebo nějakém hobbymarketu (OBI, Hornbach a pod.).

hodnocení

0x

Radiátor nemá držet na trubkách.

Rádiátor má určený způsob uchycení do zdi na kotvy.

A když budeš mít radiátor správně uchycený, aby nedržel na trubkách, tak ty trubky potom můžeš zamáznout čímkoliv. Pouze počítej s teplotní roztažností.

hodnocení

0x

Odpovím na to co se ptáte, páč mám zkušenost s lepidlem, které bylo staré 8 let, a hrudkové. Po rozdrcení, přesátí a přilepený polyš, to drželo. Ale před měsícem jsem testoval jiné lepidlo, staré rok a to byla katastrofa, nehtem jsem ho seškraboval, jak nedrželo.

Takže je to od druhu lepidla. Ve Vašem případě bych to nedělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]