Nejste přihlášen/a.
Zdravávím,
chtěl bych se zeptat, zda je možné použít lepidlo C2 z pytle, který byl otevřen cca před 20 měsíci. Mělo by to držet trubku, která má držet topení ve zdi. Je nutné vyplnit i prostor pod trubkou mezi ní a panelem, takže nějakou váhu to bude muset udržet. Radiátor je deskový (panelákový byt). Děkuji
Pokud lepidlo není zatvrdlé,nejsou v něm hrudky pak ano je v pořádku. Ovšem trubku v topení zapatlat jen lepidlem není dobrý nápad. protože to vypraská ta trubka topení totiž pracuje! Obalit minimálně kartonem (mirelonovým návlekem) z krabice skrz průchod zdí a pak třeba lepidlem i když lepší by bylo maltou (zdicí nebo i jádrovou)) a přesah kartonu,mirelonu po začištění odříznout.Standartní postup-mirelonový návlek a zazdění i když dnes se díry vrtají takže pak jen po protáhnutí trubek začistění
asi bych to dle velikosti prostoru okolo trubky v průrazu stěnou zafouknul montážní PUR pěnou,po vytvrzení seřízl,a zednicky začistil.
Nevím, co má lepidlo společného s nějakým pytlem, ale radiátor, nebo nějaký držák na topení, bych určitě nelepil na stěnu, ale upevnil např. hmoždinkami a vruty. A to i kdyby bylo lepidlo nové.
Ale já nelepil radiátor na stěnu :D On drži na trubkách, které jsou v dírach ve zdi a aby se nevyklaly, tak jsem potřeboval něčím vyplnit prostor kolem trubky v dírách. Ohledně pytle, když otevřete pytel např. s lepidlem, tak má nějakou trvanlivost. Určitě ho nemůžete otevřit a třeba za 10 let ho ještě používat.
Odpovím na to co se ptáte, páč mám zkušenost s lepidlem, které bylo staré 8 let, a hrudkové. Po rozdrcení, přesátí a přilepený polyš, to drželo. Ale před měsícem jsem testoval jiné lepidlo, staré rok a to byla katastrofa, nehtem jsem ho seškraboval, jak nedrželo.
Takže je to od druhu lepidla. Ve Vašem případě bych to nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.