Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace střechy

Od: karell* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím vás o vás názor na rekonstrukci lepenkove izolace střechy. U domu mám přistavek garáže s dilnou, která má plochou střechu. Její rozměr je cca 45m2. Na této střeše je již dnes rozpadající se lepenkova izolace a kvůli tomu nám již několikrát při prudkých deštích zateklo. Prosím dokazali byste mi poradit kolik by mohla stát renovace lepenkoveho povrchu? Moje představa je jen na původní povrch "privarit" další vrstvu piskove lepenky. Kolem celé plochy je postavena atika vysoká cca 40cm. Jakou,prosim, odhadujete dobu práce profesionálního pokryvace a kolik by celá akce mohla stát i s materiálem...? Jsem v tomto oboru naprostý nováček, poradíte, prosim?

Děkuji...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kvalitní lepenka (ELASTEK 40 SPECIAL mineral 7,5m2/bal) 140-170 Kč za metr, práce a náklady řemeslníka necelý 1 den, zřejmě dva lidi, 5000-7000Kč. Já bych to nakonec natřel Reflexolem.

Nebo sám, Bitagit za 73 Kč a o víkendu udělat.

mili3478*
Elastek40special mineral dobry asfaltovy pas ,ale je to podkladni pas za tu cenu koupim vrchni pas s posypem a nemusim to natirat reflexolem ,ktery bych musel obnovovat kazdych pet let a ten bitagit ma strasne slabou vlozku trha se.

hodnocení

2x
Garáž cca 25m mě dělal kamarád, takže to stálo pár stovek, za dvě možná tři hodiny jsme měli hotovo. Měl bombu i hořák. Lepenku jsem sehnal pískovou za tuším stovku metr. Pokryvac chtěl 300 za práci za metr čtvereční.
mili3478*
Uz jsem nechtel reagovat,jestli to byl kamarad tak te natahl,ja beru kamaradum tak 200kc max. Za baleni ,abych to upresnil ,mam kvalitni asfaltovy pas modifikovany minimalni tloustky4,5mm. delky 7,5 m,ten natavim asi za 30 az 40 minut.
Jo, měl jsem 4 pásy 7,5metru. Takže to odpovídá těm 2-3 hodinám, protože jsme je tahali ještě na střechu. Natavilo se to na tu původní a šlo to rychle. Chtěl tuším pět stovek, dal jsem mu 7 nebo 8 protože měl svoji bombu a hořák. To ten pokryvac chtěl tolik peněz.
mili3478*
Teda delam to casto,ale 300za metr to by se mi libilo,uz jsem od kolegu v praci slysel ze berou 150,coz se mi zdali neuveritelne

hodnocení

2x

Já to dělal před rokem. Plochá střecha garáže cca 24 m2. Koupil něco podobného co říká Milancukrář, nějaká lepší IPA, v ní nějaká fólie, pískovaná a zelená. Název už si nepamtuji. cena celkem 4000,- Kč. Pak velkej hořák na PB, 10 kg bomba PB a za sobotu, spomocí bóží a manželky bylo hotovo. Pokrývač, pod ty 300,-Kč/1 hod., asi nepůjde. *smich**palec2*

300 za hodinu by bylo fér, za dvě nebo tři hodiny i reálné, mně ale volal, že 300 za metr a to už je rachot.

Tož pokud by byl seriozní, tak by to za ty tři stovky mohl. No, pravdou je, že už dnes neví, co by chtěli a sehnat někoho na práci vůbec, je problém. Ty 300,- na 1 m2, to myslel vážně? Spíš nechtěl odmítnout, tak nasadil cenu.

Ale ty tři hoďky by byly asi málo. Já to dělal cca 8 hodin a to jsem měl vše připravený. A k ruce pomáhala manželka. Tak bych to typoval (se svačinkou *smich*), pokud by měl někoho také k ruce, že by to taky dělal, s přípravou, tak těch cca 6-8 hodin. A tazetel má plochu, pokud se nemýlím, skoro dvojnásobnou, takže bych to typoval poctivě na celej den, cca 10-12 hodin. No, nejlepší by měl, nějakého šikulu sehnat (pokud se zadaří) a aby si řekl cenu. Ale jak říkám, dnes sehnat dobrého a seriozního řemeslníka, nota bene pokrývače, je na pováženou.*nene*

Jo, není nad to, když si to člověk dokáže a umí udělat sám.;)

mili3478*
Jo to je realne 300 kc na hodinu bezna praxe

mili3478*
hodnocení

2x
Pokud bych pocital cistou plochu bez atik 45 m,s prekladem to je 49,5m tedy kolem sedmi baliku ipy nejlepe modifikovane s posypem,na to staci jeden clovek s horakem a stydel bych si za to vzit vic jak 1000kc,ale neni foto strechy pokud by se musely strhavat puvodni vrstvy,menit oplechovani nebo zhnile desky tak se to prodrazi .

karell*
hodnocení

Děkuju moc za rady, které mi velmi mi pomohly..

karell*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji všem zúčastněným v této diskuzí za Vás nazor a poznatky. Jen pro Vaši informaci Vám nyní sděluji, že firma, kterou jsem oslovil, po mě požaduje 400,- za m2. To byl ten důvod proč jsem se pidíl po Vašich radách, za které Vám tímto děkuji. Jak vidíte, zda se, že firma, kterou jsem oslovil, je rekordmanem v cenově nabídce, kterou jsme zde diskutovali. :) Právě začínám studovat na netu jak si vše zařídit sam...-:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bitagit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]