Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ředění slivovice na griotku

Od: polis* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.

Chci dělat griotku a nejsem schopen se dopočítat kolik procent musí mít slivovice aby když do ní naleju víno měla alespoň 40%.

Když do 20litrů 52% slivoce naleju 7 litrů vína kolik % bude mít výsledek. Nebo dá se to nějak spočítat podle vzorečku?

Počítám víno bude nějakých 11 nebo 12%.

Předem děkuji za odpovědi

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

7x
avatar promon

Když do 20 litrů slivovice nalejete 7 litrů vína, získáte 27 litrů sra*ek *blee*

polis*
hodnocení

Asi jste si nepřečetl řádně otázku. Chci dělat griotku

No právě ! Do griotky dáváte víno a slivovici? To je asi nějaký drsňácký recept. Griotka tedy není nic, po čem bych se utloukl ani když to chutná jak má, ale vím, že se u nás dělala griotka nějak takto

labuznik.cz/...

Ale griotka není slivovice s vínem! Tím znehodnotíte oba dva nápoje,jak slivovici,tak i víno!

Zde máte pár z mnoha receptů jak na domácí griotku : recepty.vareni.cz/... ; toprecepty.cz/... ; hobby.blesk.cz/...

Ani v jednom rp. se ,nemíchá slivovice s vínem!

polis*
hodnocení

Prosim vás, do griotky se dává i víno. Je jen na vás jaký recept zvolíte. Letos ji chci udělat silnější proto potřebuji odpověď na konkrétní otázku. děkuji. Pro jistotu předkládám jeden z receptů kde se víno dává. toprecepty.cz/...

Do griotky si dejte co chcete, ale ze slivovice nemůžete udělat griotku, když griotka je z višní.

 

hodnocení

3x

dá se to jednoduše počítat jako vážený průměr:

(20*52+7*11)/27

Vyšlo mi 41,4, ale zjistěte si přesněji, kolik má to víno.

 

jabraka*
hodnocení

3x

Na griotku používám zásadně pálenku z višní..Případně třešní.Z druhé várky ovoce vyrobím sirup a namícháním obojího1:1 získám 25 % griotku.Ta pálenka bude přibližně 50%Kvůli dokonalejšímu aroma přidám do 2l hotové griotky 1/2 skleničky griotte aroma.

JABRAKA

 

hodnocení

2x

@promon - To je asi nějaký drsňácký recept.

Ještě horší - je to směska slušného alkoholu, třešňového či višňového čůča, cukru a v té nejhorší verzi griotkové tresti, tedy příchuti *blee*

 

hodnocení

2x

Díky za informaci, do dneška jsem neměl tušení, čemu se taky dá říkat griotka. U této spatlaniny jsou procenta nedůležitá.

 

hodnocení

1x
avatar stir
To musí být hodně nepodarena slivovica, když ji chcete takhle... (nemám slov). Pravá valašská se dá prodat za šest stovek, kolik stojí griotka s vínem?

 

hodnocení

0x
Nechapu co se to tu roji za odpovedi. Zeptal se jak to namichat a ne jestli Vam to bude chutnat.
polis*
hodnocení

Děkuji za zastání. Bohužel určití jedinci asi nepochopili smysl otázky. Jak se říká, sto lidí sto chutí. Nám to prostě chutná s vínem. A dávat do griotky víno není neobvyklé. :)

Vyšlo mi při daném poměru 41 %

polis*
hodnocení

Super díky díky moc,

 

samosato*
hodnocení

0x

Smícháním vína a slivovice griotka nevznikne.


doplněno 22.05.19 08:03:

Adminům se omlouvám za ten (teď už smazaný) dodatek ale tohle je prostě... no vždyť vy víte *hi*

 

hodnocení

0x
avatar ferax

Slivovice je ze švestek, griotka z višní. Ten paskvil, co hodláte vyrábět není griotka.

 

Koukám, že se nám tu rozhořel Česko - Moravský konflikt. Moraváci mají za to že griotka je pálenka z višní což je ovšem v Čechách višňovice. Griotka je to, co vznikne když višně naložím do vodky nebo rumu ( podle receptu ) přidám koření a cukr a nechám měsíc louhovat na sluníčku. Když to 2x zopakuji se stejnýma višněma a přidám znova koření, zbyde mi sklenice višní napitých alkoholem které ještě jednou zaliju domácím vínem pochybných kvalit a kupodivu, višně pustí alkohol do vína a výsledek se chutí podobá griotce ale griotka bych mu teda už neříkal. Do Griotky víno nepatří.

totak - Ok, není to vypálené, ale " vyluhované". Po původu jsem nikdy nepátral (griotku nepiju). Dám si jako správný patriot raději plzeňskou dvanáctku. Na Moravu mám tedy dost daleko. Ale míchat slivovici s vínem mě i tak připadá barbarské.

 

figurek*
hodnocení

0x

Ve 20 litrech 52 procentní slivovice je 10,4 litru čistého lihu.

V 7 litrech 12 procentního vína je 0,84 litru čistého lihu

Celkové objemové procento dostanete tak, že podělíte objem čistého lihu celkovým objemem.

Celkové objemové procento = (10,4+0,84) / (20+7) = 0,416 = 41,6%

Ale hlavně : griotka je gořalka vypálená z třešňového kvasu, ne? Jak ji chcete udělat ze slivovice? Smíchat slivovici a třešňové čučo? Dobrou chuť. *blee*

Pálenka je třešňovica, ne griotka

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]