Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chci dělat griotku a nejsem schopen se dopočítat kolik procent musí mít slivovice aby když do ní naleju víno měla alespoň 40%.
Když do 20litrů 52% slivoce naleju 7 litrů vína kolik % bude mít výsledek. Nebo dá se to nějak spočítat podle vzorečku?
Počítám víno bude nějakých 11 nebo 12%.
Předem děkuji za odpovědi
No právě ! Do griotky dáváte víno a slivovici? To je asi nějaký drsňácký recept. Griotka tedy není nic, po čem bych se utloukl ani když to chutná jak má, ale vím, že se u nás dělala griotka nějak takto
Ale griotka není slivovice s vínem! Tím znehodnotíte oba dva nápoje,jak slivovici,tak i víno!
Zde máte pár z mnoha receptů jak na domácí griotku : recepty.vareni.cz/... ; toprecepty.cz/... ; hobby.blesk.cz/...
Ani v jednom rp. se ,nemíchá slivovice s vínem!
Prosim vás, do griotky se dává i víno. Je jen na vás jaký recept zvolíte. Letos ji chci udělat silnější proto potřebuji odpověď na konkrétní otázku. děkuji. Pro jistotu předkládám jeden z receptů kde se víno dává. toprecepty.cz/...
@promon - To je asi nějaký drsňácký recept.
Ještě horší - je to směska slušného alkoholu, třešňového či višňového čůča, cukru a v té nejhorší verzi griotkové tresti, tedy příchuti
totak - Ok, není to vypálené, ale " vyluhované". Po původu jsem nikdy nepátral (griotku nepiju). Dám si jako správný patriot raději plzeňskou dvanáctku. Na Moravu mám tedy dost daleko. Ale míchat slivovici s vínem mě i tak připadá barbarské.
Ve 20 litrech 52 procentní slivovice je 10,4 litru čistého lihu.
V 7 litrech 12 procentního vína je 0,84 litru čistého lihu
Celkové objemové procento dostanete tak, že podělíte objem čistého lihu celkovým objemem.
Celkové objemové procento = (10,4+0,84) / (20+7) = 0,416 = 41,6%
Ale hlavně : griotka je gořalka vypálená z třešňového kvasu, ne? Jak ji chcete udělat ze slivovice? Smíchat slivovici a třešňové čučo? Dobrou chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.