Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění slivovice na griotku

Od: polis* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.

Chci dělat griotku a nejsem schopen se dopočítat kolik procent musí mít slivovice aby když do ní naleju víno měla alespoň 40%.

Když do 20litrů 52% slivoce naleju 7 litrů vína kolik % bude mít výsledek. Nebo dá se to nějak spočítat podle vzorečku?

Počítám víno bude nějakých 11 nebo 12%.

Předem děkuji za odpovědi

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Když do 20 litrů slivovice nalejete 7 litrů vína, získáte 27 litrů sra*ek *blee*

polis*
hodnocení

Asi jste si nepřečetl řádně otázku. Chci dělat griotku

No právě ! Do griotky dáváte víno a slivovici? To je asi nějaký drsňácký recept. Griotka tedy není nic, po čem bych se utloukl ani když to chutná jak má, ale vím, že se u nás dělala griotka nějak takto

labuznik.cz/...

Ale griotka není slivovice s vínem! Tím znehodnotíte oba dva nápoje,jak slivovici,tak i víno!

Zde máte pár z mnoha receptů jak na domácí griotku : recepty.vareni.cz/... ; toprecepty.cz/... ; hobby.blesk.cz/...

Ani v jednom rp. se ,nemíchá slivovice s vínem!

polis*
hodnocení

Prosim vás, do griotky se dává i víno. Je jen na vás jaký recept zvolíte. Letos ji chci udělat silnější proto potřebuji odpověď na konkrétní otázku. děkuji. Pro jistotu předkládám jeden z receptů kde se víno dává. toprecepty.cz/...

Do griotky si dejte co chcete, ale ze slivovice nemůžete udělat griotku, když griotka je z višní.

hodnocení

3x

dá se to jednoduše počítat jako vážený průměr:

(20*52+7*11)/27

Vyšlo mi 41,4, ale zjistěte si přesněji, kolik má to víno.

jabraka*
hodnocení

3x

Na griotku používám zásadně pálenku z višní..Případně třešní.Z druhé várky ovoce vyrobím sirup a namícháním obojího1:1 získám 25 % griotku.Ta pálenka bude přibližně 50%Kvůli dokonalejšímu aroma přidám do 2l hotové griotky 1/2 skleničky griotte aroma.

JABRAKA

hodnocení

2x

@promon - To je asi nějaký drsňácký recept.

Ještě horší - je to směska slušného alkoholu, třešňového či višňového čůča, cukru a v té nejhorší verzi griotkové tresti, tedy příchuti *blee*

hodnocení

2x

Díky za informaci, do dneška jsem neměl tušení, čemu se taky dá říkat griotka. U této spatlaniny jsou procenta nedůležitá.

hodnocení

1x
To musí být hodně nepodarena slivovica, když ji chcete takhle... (nemám slov). Pravá valašská se dá prodat za šest stovek, kolik stojí griotka s vínem?

hodnocení

0x
Nechapu co se to tu roji za odpovedi. Zeptal se jak to namichat a ne jestli Vam to bude chutnat.
polis*
hodnocení

Děkuji za zastání. Bohužel určití jedinci asi nepochopili smysl otázky. Jak se říká, sto lidí sto chutí. Nám to prostě chutná s vínem. A dávat do griotky víno není neobvyklé. :)

Vyšlo mi při daném poměru 41 %

polis*
hodnocení

Super díky díky moc,

samosato*
hodnocení

0x

Smícháním vína a slivovice griotka nevznikne.

doplněno 22.05.19 08:03:

Adminům se omlouvám za ten (teď už smazaný) dodatek ale tohle je prostě... no vždyť vy víte *hi*

hodnocení

0x

Slivovice je ze švestek, griotka z višní. Ten paskvil, co hodláte vyrábět není griotka.

Koukám, že se nám tu rozhořel Česko - Moravský konflikt. Moraváci mají za to že griotka je pálenka z višní což je ovšem v Čechách višňovice. Griotka je to, co vznikne když višně naložím do vodky nebo rumu ( podle receptu ) přidám koření a cukr a nechám měsíc louhovat na sluníčku. Když to 2x zopakuji se stejnýma višněma a přidám znova koření, zbyde mi sklenice višní napitých alkoholem které ještě jednou zaliju domácím vínem pochybných kvalit a kupodivu, višně pustí alkohol do vína a výsledek se chutí podobá griotce ale griotka bych mu teda už neříkal. Do Griotky víno nepatří.

totak - Ok, není to vypálené, ale " vyluhované". Po původu jsem nikdy nepátral (griotku nepiju). Dám si jako správný patriot raději plzeňskou dvanáctku. Na Moravu mám tedy dost daleko. Ale míchat slivovici s vínem mě i tak připadá barbarské.

figurek*
hodnocení

0x

Ve 20 litrech 52 procentní slivovice je 10,4 litru čistého lihu.

V 7 litrech 12 procentního vína je 0,84 litru čistého lihu

Celkové objemové procento dostanete tak, že podělíte objem čistého lihu celkovým objemem.

Celkové objemové procento = (10,4+0,84) / (20+7) = 0,416 = 41,6%

Ale hlavně : griotka je gořalka vypálená z třešňového kvasu, ne? Jak ji chcete udělat ze slivovice? Smíchat slivovici a třešňové čučo? Dobrou chuť. *blee*

Pálenka je třešňovica, ne griotka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]