Nejste přihlášen/a.
dobrý deb
mám panelákovýbyt v os. vlastnictví i s lodžií, u které ještě splácím zasklení...
SOUSEDÉ, KTEŘI BALKON NEMAJÍ, SE ROZHODLI PRO PŘÍSTAVBU BALKONU.
Mně je to jedno, ale nechci na svém balkonu nic měnit..
Otázka: pokud byt vlastním, mám jistotu, že mně nemůžou k přístavbě donutit většinou hlasů?
děkuji
@ferax: To je jednoduché. Ty staré plechové balkóny se odstraní a na fasádu se udělá přístavba z prefabrikovaných betonových dílců. Dělá se to tak snad všude.
V dotazu ale píšete o sousedech, kteří balkon nemají. Proto jsem psal, když balkon nemají, asi není kam ho upevnit. Že si to neumím představit, někam ho "přilepit".
Vytvořit nové balkóny přístavbou lze také, už jsem to viděl.
Postup je stejný jako když se balkóny mění, jen se v části existujícího okna vyřízne spodní část panelu pro dveře.
Musí se pak samozřejmě měnit i okno s dvěřmi.
Dokonce když se dívám blíže na tu fotku co jsem dal, tak bych si tipl, že toto je ten případ. Šířka oken na balkónech je totiž shodná s těmi, kde nejsou.
Otázka: pokud byt vlastním, mám jistotu, že mně nemůžou k přístavbě donutit většinou hlasů? Můžou (mohou) donutit, v nejhorším případě i soudně. Jedná se o společnou část domu, rozhoduje většina...Jedině, že by v "Prohlášení vlastníka"bylo něco jiného, ale to asi nepřipadá v úvahu
Tady " názor" právníka, takže váš převod proveden před 1.1.2014, zaměřte se tedy na druhou část článku...můžete si něco pročíst i z odkazů tady. Pár informací i zde; sice je tam i hodně reklam, ale jinak užitečné stránky pro SVJ...
Tak jsem si vyhledala prohlášení vlastníka:
jednotka xxxxx se skládá z:
---------------------------------------------------------
pokoj
pokoj.
pokoj
kuchyně
předsíň
koupelna
WC
sklep
lodžie...
a
prohlášení z roku 2011
v vyjmenovaných společných prostorách lodžie nejsou...
nechci právě měnit nicf, ale chtějí nas donutit, abychom si nechali stávající lodžie zvětšit o stejnou část, jakou budou mít prostřední byty bez lodžie... na fotce je to vidět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.