Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba balkonu v panelovém bytě

Od: eva* odpovědí: 19 změna:

dobrý deb

mám panelákovýbyt v os. vlastnictví i s lodžií, u které ještě splácím zasklení...

SOUSEDÉ, KTEŘI BALKON NEMAJÍ, SE ROZHODLI PRO PŘÍSTAVBU BALKONU.

Mně je to jedno, ale nechci na svém balkonu nic měnit..

Otázka: pokud byt vlastním, mám jistotu, že mně nemůžou k přístavbě donutit většinou hlasů?

děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Výměna balkónů spadá do rekonstrukcí a k těm je potřeba souhlas 75% vlastníků. Tedy jistotu určitě nemáte.

hodnocení

0x

Vy balkon (lodžii) máte sám píšete že sousedi co NEMAJÍ.Tak o co jde?

Vy v lodžii nic měnit deffacto nemůžete-jedině zasklení, nebo jinou dlažbu popř ale to spíš ne,barvu vnitřních stěn lodžie!

eva*
hodnocení

jde o to, že i vlastníci lodžie budou mít balkony zvětšené .., aby to bylo stejnoměrné...

hodnocení

0x

Nedávno se tu debatovalo na téma vlastnictví lodžie poradte.cz/... podívejte se.

eva*
hodnocení

ani tam jsem nenašla odpověď...

hodnocení

0x

Nechápu, jak se dá na paneláku přistavět balkon, to asi ani nelze.

eva*
hodnocení

koukněte kolem, zítra Vám nafotím...v okolí je jich hodně...

mytrix*

@ferax: To je jednoduché. Ty staré plechové balkóny se odstraní a na fasádu se udělá přístavba z prefabrikovaných betonových dílců. Dělá se to tak snad všude.

Přístavba balkonu v panelovém bytě

OK, ale v dotazu nebylo, že se budou měnit balkony. Tomu bych rozuměl.

eva*
hodnocení

nejde o výměnu, lodžie by se jen zvětšily a nedávno jsme dům rekonstruovali...

V dotazu ale píšete o sousedech, kteří balkon nemají. Proto jsem psal, když balkon nemají, asi není kam ho upevnit. Že si to neumím představit, někam ho "přilepit".

mytrix*

Vytvořit nové balkóny přístavbou lze také, už jsem to viděl.
Postup je stejný jako když se balkóny mění, jen se v části existujícího okna vyřízne spodní část panelu pro dveře.
Musí se pak samozřejmě měnit i okno s dvěřmi.

Dokonce když se dívám blíže na tu fotku co jsem dal, tak bych si tipl, že toto je ten případ. Šířka oken na balkónech je totiž shodná s těmi, kde nejsou.

eva*
hodnocení

ano, už je to skoro běžné...

hodnocení

0x

Otázka: pokud byt vlastním, mám jistotu, že mně nemůžou k přístavbě donutit většinou hlasů? Můžou (mohou) donutit, v nejhorším případě i soudně. Jedná se o společnou část domu, rozhoduje většina...Jedině, že by v "Prohlášení vlastníka"bylo něco jiného, ale to asi nepřipadá v úvahu

doplněno 21.05.19 08:22:

Tady " názor" právníka, takže váš převod proveden před 1.1.2014, zaměřte se tedy na druhou část článku...můžete si něco pročíst i z odkazů tady. Pár informací i zde; sice je tam i hodně reklam, ale jinak užitečné stránky pro SVJ...

eva*
hodnocení

Tak jsem si vyhledala prohlášení vlastníka:

jednotka xxxxx se skládá z:

---------------------------------------------------------

pokoj

pokoj.

pokoj

kuchyně

předsíň

koupelna

WC

sklep

lodžie...

a

prohlášení z roku 2011

v vyjmenovaných společných prostorách lodžie nejsou...

hodnocení

0x
A co byste měla na svém balkonu měnit?
eva*
hodnocení

nechci právě měnit nicf, ale chtějí nas donutit, abychom si nechali stávající lodžie zvětšit o stejnou část, jakou budou mít prostřední byty bez lodžie... na fotce je to vidět...

Když vám to zaplatí proč ne :) Přece nebudete platit dvakrát jen proto, že se to ostatním nelíbí.

Podle mne jsou stejné a navíc to není lodžie ale obyčejný balkon.jediný rozdíl ,že není nebo možná je, jen z části zavěšený !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]