Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín - kdo platí údržbu komínu

Od: piesou odpovědí: 6 změna:

Dobrý de,

bydlíme ve městském bytě a rádi bychom si pořídili krbová kamna. V domě kde bydlíme je bohužel komín(kam budou napojena) v dezolátním stavu a my musíme zaplatit vyvložkování, což bude stát dost peněz. A proto se chci zeptat:nemá se o stav komínů starat město, když je to jejich byt? Na městě nám totiž řekli, že vše musíme uhradit sami. Máte s

Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwert*
hodnocení

0x

Pokud majitel domu nepředpokládá, že by komíny byly ještě někdy používány a vytápění u vás v bytě je řešeno jiným způsobem, který odkouření nepotřebuje, neexistuje jediný důvod, proč by se o ně staral. To, ře Vy chcete krbová kamna je Váš problém a IMHO pronajímatel je velmi vstřícný už v tom, že Vám toto nezakázal. Takže nevidím jediný důvod, proč by se měl někdo "starat o komíny" a platit údržbu a revize jen proto, že Vy jste si vymysleli krbovky.

miljan*

Zase jedni co by chtěli bydlet zadarmo. *afro*

piesou
hodnocení

Myslela jsem si že tato stránka má sloužit jako rada a ne jako zábava lidem co nemají co dělat a nikomu nic nepřejí. Mimochodem v našem bytě není žádné topení!A to je město tím pádem velice vstřícné,že nás nenechá chcíptnout,protože i okna jsou v havarijním stavu.Příště si své chytrosti nechte pro sebe

qwert*

Tak se zase uklidněte a až přestanete vidět rudě, povídejte mi ještě chvilku o tom, že nemáte v bytě žádné topení. Za předpokladu, že nebydlíte pod stanem, by mě zajímalo, jak máte teď to topení řešené.

No a pozorně si po sobě přečtěte otázku - já nejsem janovidec, nebydlím s Vámi a to, co Vám se zdá samozřejmé a jasné já prostě nevím. Tak, jako Vy, se obvykle ptávají nejrůznější vyčuránci. Pokud nikým takovým nejste, omlouvám se a vraťme se k řešení Vaší záležitosti.

kjanik112*
hodnocení

0x

Jestli bydlíte v klasickém bytě, budete mít průměr komínů 15 cm, což je na krbovky málo, budete mít "dušičkový oheň".Já jen,abyste pak nebyli zklamaní.

Myslim ze tak jednoduche to nebude, krbove kamna nejsou zas tak narocna na prumer kominu jako treba krbove vlozky, kter e jsou vykonove o trosku dal. Dulezita je i vyska kominu. Pokud je dostatecna, mel by i 150 mm primer stacit. Ja bych kontaktoval vyrobce krbovek, ktere chcete koupit s dotazem zda kamna budou s Vasim kominem fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]