Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna Sulko

Od: levitas* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na zkušenosti po letech s plastovými okny od Sulka. Na rodinném domě mám tyto plastová okna od roku 2007. Odstín zlatý dub. Na všech oknech se začíná odlepovat fólie s daným odstínem v rozích oken na křídlech a na spodní části křídel děla fólie bubliny. Nejvíce na jižní stranu. Navštívil jsem firmu Sulko,daný problém nehodlají řešit. Máte po záruce,tak máte smůlu. Mate někdo podobnou zkušenost s okny od Sulka? Uvítám i rady,zda je možné s okny něco dělat,nebo zda mě čeká v budoucnu výměna. Děkuji

Plastová okna Sulko
Plastová okna Sulko #2
Plastová okna Sulko #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poškozený barevný polep plastového okna dokážeme uvést do původního stavu. Postup výměny folie nepoškodí vaše okno a výsledek splní všechny požadavky, ať už požadavek na UV záření nebo stálost odstínu barvy vaší fólie.

a dále

Naše společnost vám dokáže nabídnout polepení (renovaci) vašich oken, které už ztratila na kvalitě odstínu a to ať už byla bez polepu nebo s ním. Pokud se tedy rozhodnete vaše staré bílé okno polepit novou folii, jsme tu pro vás. ...Oprava požkozené folie je vždy prováděna bez nutnosti demontáže oken. I takto požkozenou folii (viz foto) dokážeme uvést do původního stavu, tak aby plastové okno bylo jako nové.

odsud

Takže výborně, pozveme danou firmu a vše vyřeší k naší spokojenosti; okna budou "jako"nová...jiná citace

Renovační fólie je z produkce PVC fólií Renolit a Hornschuch, jejíž rubová strana je opatřena lepicím filmem se silně přilnavou schopností. Tento lepicí film zajišťuje na hladkých podkladech dlouhodobé spojení k nanesenému materiálu.

Dále je tam návod k použití a následuje ...

Upozornění
Tato renovační fólie slouží výhradně pro vylepšení a renovace vzniklých poškození na kašírovací fólii. Přes vysokou přilnavost lepicího film nelze hovořit o srovnatelné kvalitě adheze jako u strojově kašírovaných elementů. Z tohoto důvodu nelze na používání, lepení a odolnost renovační fólie poskytnout garanci. Použití fólie je výhradně na vlastní zodpovědnost. Poskytujeme pouze záruku na stálobarevnost fólie.

Takže dvě firmy, (odkaz na druhou /...; jedna to udělá s perfektním výsledkem a druhá vám nabídne stejnou polepovou fólií bez záruky (a dlouhodobější "funkce")

Tak si vyberte...

Další možností je barva na plasty; nátěr se provádí po odstranění folie a přebroušení... další barva. S barvou ovšem zkušenost nemám. S fólií ano. Lepil jsem podobnou fólii na ocelové zárubně asi před semi lety, zatím bez závad a bez odlepování... (ale taky bez slunečního záření), zárubně jsou v interiéru...

A fólie není taky z těch levných...Šířka fólie: 500 mm, Min. objednané množství: 5 bm / dekor, Cena: od 1.600 Kč/m2 bez DPH.

Popřemýšlejte; nakonec asi "vyjdou nejlépe"nová okna, ale asi ne od Sulka...chce to dobrý profil, dobré sklo a dobrý "plast", ne recyklát. A taky profesioální provedení

doplněno 20.05.19 17:24:

V citacích jsou asi ještě chyby, část opravena, kopírováno z originálu...a oprava mé chyby: A taky profesionální provedení

petrmatuska
hodnocení

0x

Dobrý den,

mám s okny tohoto výrobce stejný problém. Prosím o informaci, jak jste věc vyřešil.

S poděkováním

Petr Matuška

levitas*
Dobrý den,
opravu oken jsem dodnes nevyřešil. Dle firem je to neopravitelné a
oprava by byla příliš drahá. Popravdě to řešit nebudu. Loupe se to více a více. Okenní rámy se v dolní části prohýbají pod váhou skla. V rozích rámu jsou praskliny. Jednání firmy Sulko žádné. Nemá cenu s okny něco dělat a počítat s novými časem. L.

stachdavid
hodnocení

0x
Také mám okna od sulka z roku 2007 a fólie je natom o dost hůř než u vas.
Plastová okna Sulko #4
Plastová okna Sulko #5
Plastová okna Sulko #6

krtek6
hodnocení

0x

takový problém se dal předpokládat...cokoliv co je někde přilepené, v tomto případě fólie, se vlivem času a teploty odlepí nebo začne degradovat...proto se dneska okna převážně lakují do barvy, aby se tomuto předcházelo...na jednu stranu má Sulko pravdu, je po záruce, na druhou stranu v rámci své značky mohli přijít s řešením

janleborv
hodnocení

0x

Zdravím mám přesně ten sám problém...také zlatý dub a fa. SULKO. svlní se skrabatí a odlezou od oken ale jen tam kde svítí slunce / jih /

Jsou firmy co provádí opravy ale dají se také folie / samolepky / zakoupit.

Jan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]