Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím udělat vnější závit na nerez?

Od: misa503® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Jaký průměr běžné tyčky je pro ( vnější závit ) očko M6?

Je na to obecný nějaký návod - jako pro vnitřní závit ... 0,8 průměru?

Děkuji za případný návod.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pro nerez bych volil tloušťku kulatiny 5,8 mmBude se lépe řezat .

JB

jofa*

Pro očko M6 bylo samozřejmostí připravit kulatinu na 5.8-5,9 mm

Celý svůj dosavadní život (63let) jsem závit M6 řezal na kulatiny o průměru 6mm. Dělat jsem to tedy celá ta léta špatně*sok*

jofa*

Špatně se nedá říct, ale nás celkem zásadně učili, že pro očko musí být o tu desetinu menší, větší průměry i o dvě kulatina menší. Vrcholy nejsou tak "orvané" respektive tak jak mají být čisté. Od roku 1963 jsem tak činil ku prospěchu věci, závitu.

jabraka*

Očko Na kulatinu 6 mm jsem řezal mockrát.Jen na tu nerez je fakt lepší si povrch trochu olíznout.Tu nerez mám vyzkoušenou právě proto,že jsem dost pracoval v galvanických i jiné chemii provozech.

JABRAKA

V tom případě nelze vyříznout normalizovaný závit, který má vnější průměr (normalizovaný) 5,974mm.

jofa*

d-max 5,974 d.min 5,79- Pro řez očkem právě ten min rozměr. Tak nás to učili a tak jsem dělal na soustruhu 1963 až 2009.

OK, nejsem vyučený strojař, věřím ti.

hodnocení

0x

Pro vnější závit M6 je nutný průměr kulatiny 6mm.

doplněno 18.05.19 17:24:

Jabrako, nepleť se do věcí, kterým nerozumíš. Závit M6 má vnější průměr 6mm, takže průměr použité tyče by měl být 6mm !

doplněno 18.05.19 17:45:

@nerez: Ukecal jsi mě. Má 5,974mm*smich*

nerez

Nemá. Studuj.

jenda2*

Pro M6 má vnější průměr kulatina 5,974mm.

fasteners.eu/...

Jabraka tlachá jako vždy. Asi to má rád žvanit do všeho, vždy a za všech okolností a zásadně vždy opačně.

olinl
hodnocení

0x

Jenom dodám, že se dá ta nerezová M6 tyčka koupit v nějakém obchodě se spojovacím materiálem a v různých kvalitách- A2, A4 . Cena okolo 100,-Kč za metr té závitové tyče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]