Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypuštění bojleru

Od: janlauryn* odpovědí: 14 změna:
Zdravím, máme plochý bojler naležato,
zavřel jsem přívod vody do bytu,
odpojil bojler ze sítě,
otevřel jsem u umyvadla teplou vodu.
Pak jsem držel ten modrý kulatý ventil (je tam nějaká pružina)
a nic nevytéká.
Kde dělám chybu?

Vypuštění bojleru

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

a kam by to mělo vytékat, když tu průhlednou hadičku máte výš, než je hladina vody v bojleru? ;) Ani když ji odpojíte, tak celý bojler nevypustíte. Musel byste odpojit šroubení na studené vodě v nejnižším místě.

janlauryn*
hodnocení

Já jsem ho tam nemontoval :D
Tak já počkám 24 hodin až ta voda vychladne a vypustím to přes to šroubení.

já neříkám, že jste ho montoval, on to taky není vypouštěcí ventil, ale přetlakový :) když je to pod tlakem, tak se voda ven dostane, ale samovolně "do kopce" nevyteče :)

Mimochodem mám úplně stejný bojler, taky nerezového INOXe, jak ho máte dlouho? Mně už po měsíci při ohřevu začal docela slyšitelně šumět, mám dost obavu o usazování vodního kamene. Taky vám šumí?

janlauryn*
hodnocení

OK, teď je mi to jasné. Máme ho rok a zatím v pohodě.

hodnocení

2x

Problém č.1 - nevím jak konkrétně jsou propojené vniřní nádrže

Problém č.2 - boler je naležato..

ale napřed bych zazátkoval vývod teplé vody ,pak našrouboval hadici na přívod studené a nakonec povolil zátku na teplé. U normálního bojleru OK snad to bude fungovat i u tohohle..

Pokud se nemýlím, tak (když je bojler nastojato), je propoj z levé horní části pravé nádrže do pravé dolní části levé nádrže. Tak jsou nádrže za sebou a funguje to jak nastojato, tak naležato.
janlauryn*
hodnocení

Je to přesně tak jak píše @nunici, nejdřív jsem odmontoval šroubení přívodu studené, a pak aby se tam dostal vzduch, tak jsem povolil šroubení přívodu teplé. Ten přívod teplé bylo potřeba opravdu jen lehce povolit, jinak by to odtamtud taky teklo.

Ideální by bylo napojit nějakou hadičku, kterou by to stékalo do lavoru k podlaze. Takhle jsem musel držet lavor celkem vysoko, aby ta voda nestříkala všude kolem.

Prázdný bojler byl opravdu lehoučký, má okolo 30 kg.

hodnocení

0x

Lámu si hlavu jak je to orientované, kde je podlaha?

janlauryn*
hodnocení

Nahoře jsou vidět sádrokartonové profily na stropě.

hodnocení

0x

Když tam nemáte vypouštěcí ventil a z pojišťováku hadičku máte ve výšce, tak povolte to spodní šroubení.

hodnocení

0x

A především: Pokud chcete bojler vypustit přes zpětný/pojišťovací ventil, musíte otevřít přívodní ventil do bojleru, který je na fotce zavřený:-D

doplněno 17.05.19 10:41:

Díky, Miky, špatně jsem "přečetl" obrázek. Pak by mě však zajímalo, kde končí ta vypouštěcí hadička. Na místě tazatele bych ji sundal z toho ventilu. Je možné, že jen tato maličkost by pomohla.

on chce vypustit bojler, ne vodojem ;) *smich* zastavenou má studenou vodu před pojišťovákem, a baterii otočenou na teplou vodu má otevřenou, aby se dovnitř dostal vzduchu ;)

Očekával bych, že hadička půjde někam do odpadu. Proč ale nahoru, těžko říct :) jinak u stejného bojleru mi s originálním pojišťovákem za rok neukápla ani kapka, takže jsem se s nějakou hadičkou ani neobtěžoval :)

No a její odstranění by určitě pomohlo, ale celý bojler tím stejně nevypustí, cca třetina objemu tam pořád zůstane, takže by se stejně odšroubování přívodní trubky nevyhnul.

hodnocení

0x
Postup je v zasade spravny. Predpokladam, ze hadicku z poistneho ventilu mate demontovanu. Problem moze byt v otvarani poistneho ventilu. Po pretoceni zaskoci nazad a uzavrie sa. Musite s nim pootocit, ale len tak, aby necvakol.
Pokial zavzdusnenie cez umyvadlo nepomoze, co sa mi uz parkrat stalo, povolte horne sroubenie, aby sa do bojleru zacal dostavat vzduch. Vypustite, co pojde cez ten poistak a zbytok povolenim spodneho sroubenia. Neviem, aka je podlaha, ale hrozi, ze si na nej urobite bazen, preto radim vypustat najprv cez poistak.
Pred opatovnou montazou zhotovte v najnizsom bode odbocku s vypustacim ventilom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]