Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponechání čerpadla v okruhu

Od: oto000® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám samonasávací čerpadlo +presscontrol ze staré studný chtěl bych tento system zachovat ale chtěl bych i napojit vrt mám už přípravu na nové napojení bude stačit když tam dám T kus na obou přívodech bude ventil na zavření a zeptám se mohu čerpadlo nechat zapojené v oběhu bez elektřiny? press control zatím zustane i čerpadlem do vrtu později dám nádobu

Ponechání čerpadla v okruhu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A zase jeden zmatený dotaz. Jak bude čerpadlo běhat bez elektřiny? A do vrtu budeš dávat nádobu?

olinl
hodnocení

0x

Dotaz je trochu zmatečný, ale snad jsem to pochopil správně, případně to upřesni. S tím čerpadlem si pravděpodobně zaléval zahradu a teď by si ho chtěl po "přepnutí na vrt" použít na vodu v domě na pití, koupel apod. Samozřejmě že to jde, ale budeš ty ventily na trubkách chodit přepínat do místnosti s čerpadlem. Pokud dáš "nádobu"-tedy tlakovou nádobu (někdo říká expanzku) a použiješ ten presscontrol /tlakový spínač, tak tu vodu do domu do trubek můžeš pustit. Tím tlakovým spínačem budou trubky a jejich spoje ochráněny před přetlakem z čerpadla. Na výstupu nad čerpadlem budeš muset mít další T kus a ventily pro rozdělení vody do domu a pro zahradu.

Další otázkou je kvalita vody ve studni, protože po přepnutí vody "do domu" tam bude v čerpadle a v trubkách zbytek té studniční a ta se bude mísit s pitnou z vrtu. Možná by nebyly od věci dvě čerpadla.

jabraka*
hodnocení

0x

Samonasávací čerpadlo jde použít jen na hloubku hladiny do 8 m.Použít ponorné do vrtu a výtlačné potrubí připojit až na výtlak samonasávacího.Tam použít trojcesťák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]