Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žumpa - odstranění kalů

Od: kareljin odpovědí: 2 změna:
U RD je žumpa do které byl sveden odpad z kuchyně a umyvadla.nic jiného. Odpad z dřezu a umyvadla sem predelal do kanalizace a teď chci zumpu využít jako nádrž na dešťovou vodu.Nicmene žumpa očividně netesni a žádná voda tam není,jen usazený kal v tloušťce 25cm.žumpa je asi 2x2m,hloubka cca 2,5m.
Můj dotaz zní jak ten kal odstranit,zvažuju odstranit ručně ale můžu tam vlézt bez nějakých zdravotních následků a hlavně kam s tím kalem?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

V žumpě může být značné zvýšení oxidu uhličitého,případně i metan.Proto bych doporučil přivádět vzduch kompresorem.Pokud žumpa netěsní,lze to předejít položením rybníčkové folie.Voda po určité době pomocí bakterií ztratí svoje nebezpečné přísady,a lze ji dále přečistit kořenovým systémem vybraných rostlin.Stačí vedle provést malou mělkou nádrž a ve štěrkovém dnu vysázet vodní rostliny.voda se pak dá používat na zalévání zahrádky.Lze samozřejmě zachytávat i tu vodu z mytí a kuchyně-Voda dešťová je vhodný přídavek.Myslím,že by na zužitkování odpadní vody mohla být i dotace.

JABRAKA

hodnocení

0x

ideálně firmou k tomu určenou - a nebo alespoň hovnocucem s desinfekcí žumpy po vysání

Chcete deštovku čerpat pro účely zalévání zahrádky? - já nechal rok prolévat dešťovou vodou plastovou jímku-septik po úpravě. I přes vyčištění a desinfekci jsem další půl rok cítil ono aroma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]