Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na názory ohledně hypotéky, přesněji řečeno investic.
Při zřizování hypotéky nám náš hypo poradce nabídl abychom větší část našich volných prostředů investovali do fondu jménem conseq myslím.. S tím že se portfolio rozloží půl do akci fůl do cenných papíru nebo tak nějak. A tvrdí že riziko že přijdeme o peníze je minimální. Tak by mě zajímaly názory a zkušenosti jiných?
Můj původní plán počítal spíš s tím že tyto prostředky budu mit třeba jen na spořícím účtu a kadžý rok je použiju na umoření hypotéky...
Díky za rady..
No Hypotéku jsme si vzali právě menší, ale chceme ji co nejdříve splatit, v těch mimořádkách vždy, dokud to půjde. Ale zhodnocení na tom běžném účtu mi inflaci nepokryje... Ale ty fondy vidím jako značně rizikové takže právě nevím..
Mám z tvého popisu jakýsi špatný pocit.
Představím si, že dostaneš hypotéku na 3 miliony korun.
Bance předložíš projekt a banka ti uvolní třeba 250tisíc korun na stavbu základů. Až základy postavíš a bance doložíš, že jsi peníze použil na stavbu základů, můžeš požádat o další čerpání peněz.
Představa, že ti banka nasype na účet tři miliony korun a ty si s penězma budeš hospodařit je sice lákavá, ale právě pouze pro fifnančního poradce.
Pokud bys to tak udělal a třeba za jeden milion postavil hrubou stavbu a zbývající dva miliony bys investoval, tak brzo dojde k tomu, že investice do akcií někde zmizí, ty budeš splácet obrovskou hypotéku a nebudeš mít peníze na dostavění domu.
Takže na takového finančního poradce bych si dal bacha nebo si rychle hledal někoho spolehlivějšího.
No právě něco říkal o konzervativním produktu ale ja nevím přijde mi to divné... raději chci nasypat nějaké prachy na stavebko a jinak asi ty spořící účty no :/
To mě zaujalo. Můžete dát, prosím, menší návod, jak se do akcií zapojit? Jak je nakupovat? Musím přes někoho? Musí se někde něco zřizovat? Co sledovat, aby člověk nekrachl? Díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.