Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní roleta, nebo žaluzie?

Od: macek71® odpovědí: 4 změna:

Založil jsem novou otázku,ikdyž tu nějaké vlákna jsou.

Jsou lepší žaluzie,nebo rolety? Ty rolety mi připadají ,takové jednoduší ,na údržbu,že asi vydrží více.Samozřejmě můj dojem. Ale z druhé strany je v pokoji tma .Viděl jsem,že ta roleta se dá "roztáhnout”,že tam vzniknou takové dirky,Ale to moc nepomůže.Tak kdyby někdo napsal zkušenosti.

Popřípadě zkušenosti s těma foliema .Jestli to má takový efekt, jako zaluzky,nebo rolety.Nejlépe i cenu folii

Mám rozpočet na moje 4 okna ( cca 160 x 140 2ks a 160 x 120 cm 2ks )rolety 30500 kc a na žaluzie 35000kc To už není takový rozdíl.Samozřejmě manuální ovládání.Na to el. jsem se raději ani neptal.To bude 2 x tolik. Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

...žaluzie,nebo rolety... toť otázka. Každé má své výhoy a své nevýhody.

Rolety zajistí buď plné světlo, nebo téměř dokonalou tmu (tu skorotmu při otevřených škvírkách nepočítám) a částečnou protihlukovou izolaci. Při zatžených roletách Vám nikdo nevidí do místnosti, ani nemáte šanci vidět ven (těma škvírkama toho moc neuvidíte). Rolety brání proudění horkého vzduchu do místnosti, ale zase se nedá rozumě větrat.

Žaluzie (horizontální) neumí tmu, umí jen šero. Lze je ale nastavit tak, že propouštějí plné slunce a při tom do místnosti nikdo nevidí (ani Vy toho ale v tom případě ven moc neuvidíte), případně naopak. Slunce nemá šanci a Vy máte výhled ven pěkně z chládku. Mezi těmi dvěmi polohami je možno plynule nastavit kompromis. Pokud máte žaluzie skutečně venkovní, není ani při jejich stažení problém dokonale větrat, aniž by Vás obtěžovalo slunce, nebo zvědaví sousedi. O protihlukové izolaci ale nemůže být řeč.

Já osobně dávám přednost kvalitním žaluziím. *frajer*

re4zon
hodnocení

0x
Osobne bych pokud resite svetlo volil folie. Stoji tretinu, ale vydrzi jen deset let.
hodnocení

Folie vydrží 10 let?Co se s ní stane po 10 ti letech?

re4zon
V zavislosti na typu, kvalite a expozici povetrnostnim podminkam zacne drive nebo pozdeji degradovat. Tzn zloutnout, praskat, matnet, zalezi na typu a na stanovisti. Pokud bude kvalitni a nekde v podhledu, muze to byt taky 20 let, ale radsi bych s tim nepocital.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]