Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spát a jakou matraci? Jen pro muže

Od: andrej® odpovědí: 13 změna:

Ahoj chlapi. S přibývajícím věkem a manuální prací potřebuju změnu lůžka. Jednoduše řečeno, "nemám kam dát ruce" a ramena mám ráno "otlačená" od matrace. Matraci jsem se pokoušel v ramenových partiích změkčit prořezem toho jakobymolitanu, ale pomohlo jen trochu. Ten problém spíš vidím v omezení spací plochy na 80-90x200 cm. Vítám pomoc a diskuzi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Tak pořídit širší postel a hlavně změnit polštář.Mně pomohl podlouhlý užší polštář -ne moc naplněný 50x 70cm jsou běžně k dostání ..mám ho jen pod hlavou a ramena už mám na matraci . Ale každý jsme jiný- je třeba vyzkoušet .

Já mám nejraději polštář ve tvaru podkovy...

lucie*
hodnocení

1x

Já se zde vtěrnu,i když nejsem muž,protože tohle nemusí trápt jen muže,ale i ženy (všechny nejsou jen drobné s lehkou prací) a taky tohle řeší děti i pubertáci,kteří spí divoce...přece obě pohlaví chodí spát:-D

...proto jsou už dlouho na trhu postele širších rozměrů,nevím komu kdy vyhovovala 90-tka postel?že se ten rozměr ujal,ale mě přijde úzká a to nejsem žádná vazba.Jsou běžně dostupné 140cm a 160cm široké postele.Matrací je taky obrovský výběr a nejednodušší je ,vybrat si obchodák,kde si na všechny lehnete a vyzkoušíte.

Třeba v našem kraji je už 20let velká sít prodejen "zdravého spánku",kde poradí a pomůžou.Třeba máte taky nějakou v okolí.Ceny mohou být trochu vyšší,ale když člověk dobře spí,tak potom lépe funguje celý den,proto bych vyšší investici neřešila,určitě se vyplatí.

Taky bych se zamyslela,jestli není problém v polštáří,ty jsou dnes k sehnání i pevné ergonomické a kupodivu hodně lidem vyhovují.

hodnocení

1x

Problém otlačení není v rozměrech lůžka, ale v tvrdosti matrace. Potřebujete nějakou měkčí, pak budete spát jako v peřince. Vyzkoušeno.

Bohužel - dala jsem spoustu peněz za měkčí matraci a úplně si zoufám - od té doby jse se pořádně nevyspala. Když chvilku ležím, pomalinku se do matrace zabořím a když se pak potřebuji otočit, otáčím se "do svahu" a nezbude, než abych se pořádně probudila, vymrštila se jak vorvaň, ve vzduchu se otočila a dopadla do toho vyleženého kaňonu druhým bokem. Je to fakt šílené, a staré matrace už jsou pryč. Jsem z toho hodně rozčarovaná.

wgww

To jste si ale koupila nějakou paměťovou pěnu, ne? Normální molitan toto nedělá.

lucie*

Já mám ráda měkké,na tvrdé si fakt neodpočinu...a pamětová pěna mě odradila,připadala jsem si jak v tekutém písku:-Dale naprosto mi sedla latexová...v Ikea jsem poležela na všech a vybrala si;)

@inzinyrka V tom bude ten problém, že se nemůžete pořádně otočit. Vorvaň se totiž vymrštit nedokáže. Měla byste zkusit reinkarnovat do něčeho hbitějšího, třeba keporkaka.

hodnocení

0x

Když už jsi v přibývajícím věku, tak bys už za předchozí dobu měl vědět jak spát.

Pokud ti nestačí šířka jednoho lůžka, tak si nechej vyrobit dvoulůžko. Dvě samostatné matrace a dva samostatné rošty.

Když si lehneš na prostředek dvoulůžka, tak pod sebou nebudeš mít rošt a "zapadneš" do spoje mezi matracemi. Ale budeš si moct roztáhnout ruce na obě strany.

Matraci i rošt musíš vybrat podle své aktuální hmotnosti. Nech si poradit v nějaké prodejně, kde vyrábějí postele.

Já jsem zvyklý spát s minimem pod hlavou, takže přes zimu spím na polštáři, přes léto spím bez polštáře.

hodnocení

To je absolutně šílené. Fakt to máte každý jinak. Malou ložnici ale nenafouknu. Nemám kam dát ruce, to bude asi ono. Jinak bych zkusil asi pružinovou, už jsem ji měl, možná, že i ta prodyšnost má svůj význam.

Existují postele o šířce 120 cm, mohlo by Vám to stačit.

m123*

andrej, mě taky nejvíc vyhovuje pružinová. Mám pocit, že se na ni vyspím nejlépe. Ale i tam jsou stupně tvrdosti. Já se trochu / poválela / v Ikea a vybrala si. Stála kolem 6 tisíc.

hodnocení

0x

Termínu "nemám kam dát ruce" nerozumím. Možná je to ale obdoba mého problému. Mně ruce překážely. Respektive ne ruce, ale ramena. Problém částečně vyřešil polštář z PU pěny. Jak napsal někdo výš, je úzký, pouze pro hlavu, ale relativně vysoký. Při otočení na bok je páteř +/- v rovině, hlava nepadá a nepřenáší zátěž na ramena. Druhou půlku problému vyřešila nová, měkká matrace a rošt s nastavitelnou tuhostí. Vyspím se konečně v pohodě, jen tu matraci bych rád o něco tvrdší, ale vzali jsme 2 stejné, manželka by s tou tvrdší nemohla existovat. Jo a nechápu, jak někomu může být 90 cm široká postel úzká. Máme 2x80=160cm a v pohodě (taky se širší postel nevešla).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]