Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, kde bych se dozvěděl něco více o možnostech systému SGHK (systém generálního a hlavních klíčů)? V současné době žádný pořizovat nehodlám, ale rád bych se o něm dozvěděl něco teoretického, jako např. zásady pro jeho návrh, možnosti, limity. Samotný mechanický princip např. půlených stavítek je mi zřejmý.
Řekněme že mám pět různých typů dveří (v obrázku 1 až 5) a chci do nich dát takové zámky, aby mohly být otevřeny klíči A až Z. Každý křížek značí, že daný klíč otevře dané dveře.
Přičemž až posléze podle potřeby si nechám jednotlivé klíče vyrobit. Prostě řekněme, že si chci vytvořit takový systém, aby byl do budoucna co nejlépe připraven na případné potřeby. Jde vůbec systém podle mého obrázku vyrobit?
Jaké jsou obecně limity např. u systému, který má pět stavítek? Kolik kombinací je možných?
My jsme měli tři stupně klíčů.
Byly klíče kterými šly otevřít poze jedny dveře - kancelář
Pak byl klíč kterým šly otevřít všechny dveře jednoho oddělení, ale už ne dveře jiného oddělení.
A pak byl tzv. generál kterým šly otevřít všechny dveře.
A slyšel jsem, že jde udělal až 5 úrovní - stupňů.
Ale to už je několik let a nyní je to už možná jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.