Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím nad sníženíma a zateplením stropů v přízemí z výšky 2,8 na cca 2.6-2,65m místnost má 20 m2 . Patro neboli podkroví nad bude v budoucnu vytápěno, nyní je nevytápěno. Byl dnes u mě pán z jedné firmy a řekl si za jednu místnost cca 15 000 Kč což mě uplně zarazilo. Většinu rekonstrukce baráku si provádím sám otec byl zedník takže sem ledacos pochytil. Akorát na SDK podlhed si nějak netroufám. Proto mě napadlo zda má někdo zkušenost se zateplením polystyrenem. Má představa je nalepit desky na původní strop, přikotvit plastovýma terčíkama jako když se zatepluje fasáda přetáhnout perlinkou s lepidlem a štuk? Nebo to nepujde? Děkuji
Všechno jde, ale jdete špatným a drahým směrem. Minulý týden se zde řešilo podobné. SDK strop je daleko jednodušší, snížení polyšem o 20 cm se výrazně prodraží. Snižte strop sádrošem, izolaci dejte na podlahu půdy, ze které budete dělat podkroví.
na videu to vypadá ty SDK jednoduše, ale nějak si nedovedu představit jak dělám ten rošt. nějak nevím kam a v jakých rozestupech co nasunout a připevnit. Co se týče zateplování s polystyrenem mám nějakou zkušenost. Zateploval sem si cca 2 roky zpět větší garáž z venku. Proto mě napadlo podobně udělat i strop.
+Další problém s polystyrenem nad hlavou tkví v chování při ohni.Takové zateplení by se dalo i při hodně problémech realizovat pouze minerální vlnou.Polystyren,i když se vyrábí samozhášivý,je při požáru velmi nebezpečný tím,že se taví a žhavý pak stéká.Samozřejmě na hlavy lidí,i pak hasičů.Ale stejně se pak musí vata zaklopit deskami.SSýádroš,nebo sádrovlákna.Doplněno oddělěním prostoru kolem izolace parozábranou.
To je jen na zamyšlení.JABRAKA
Vše jde.ale ne vše je OK! Např vnitřní zateplení dle 90% jak odborníků tak i laiků je špatné ,osobně bych si vnitřní zateplení nedal. jedině vnější-tjmu stroupu z půdy či neobývaného a nevytápěnéhop patra.Navíc pokud byste se rozhodl spojit vnitřní zateplení+ snížení podhledů polystyrenem- proč potom použít ještě PTH( ty terčíky jak píšete)?Stačí jen přilepit lepidlem (Lepicí PUR pěnou nebo st.lepidlo na zateplovací práce)
Ty terčíky sem chtěl jako dodatečné kotvení stropu. U lepící PUR pěny se píše, ohledně fixace desky po určitou dobu?
Ted sem našel tohle : Rigips Přímý závěs varianta 250mm, která by mi výškově stačila na snížení těch cca 15 cm. Mohl bych to udělat podobně jak je to vyobrazeno na obrázku jelikož mám stejnou skladbu stropu akorát prkna jsou omítnutá přes rákos. Že bych udělal jednoduchej rastr takže obvod ty UD profily na to CD profily, které budou ke stropu ukotvené přes tyto přímé závěsy a mezi to izolaci, dát parotěs a zaklopit? Může to takto být?
To sem rád, jelikož se tu tím mořím přes dvě hodiyn a hlavu mám jak balon ze všech těch informací. Už sem i tak nějak pochopil i princip toho složitějšího rastru. Ale pokud je možný i tento postup sem rád
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.