Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit nastřelené garnyže

Od: kluzo3* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo poradit,jakým nejlepším způsobem odstranit v panelovém domě garnýže nad okny, které jsou ke stropu a ke stěně přichyceny nastřelovacími hřeby?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Karnýže doslova urvat a vyčnívající hřeby uříznout nejlépe kotoučovou ruční bruskou... Možná zkusit hřebíky vyviklat, ale asi to nepůjde.

kluzo3*
hodnocení

Děkuju za odpověď.Toho jsem se bál!No nic když to nejde silou,tak to půjde větší silou. Stačí pak ty díry zadělat tmelem nebo se to musí nahodit omítkou?

doplněno 05.12.09 20:56:

doufám,že na mě nevypadne půlka panelu!*smich*

hodnocení

2x

Dobrý den, stejný problém jsme řešili před měsícem, dřevo vylomit jak to půjde, naše nastřelovací hřeby nevydržely rány větším kladivem střídavě z jedné a druhé strany, jsou opravdu křehké. Vzniklé díry byly velikosti dvacetikoruny. Hotovo za pár minut. Poradili zdejší odborníci.

kluzo3*
hodnocení

no jo,tak se tomu nevyhnu!musím najít nějaký bitelný páčidlo a dám se do toho!děkuji za odpověď!*pusa*

Kladivo pořádné a velkou sílu k tomu.

kluzo3*
hodnocení

tak už to mám za sebou,šlo to docela dobře ani jsem nepotřeboval velký kladivo! Jen v obýváku nevím jak na to:tam je snad "megagarnyž"!je to přidělaný ke stěně i ke stropu a nějak se na to nemůžu dostat.*bezim*

pravdomluvny*

Pokud to nechceš celý rozštípat nějakým pajsrem, tak jde taky ty nástřeláky OBvrtat asi tak 6 - 8 mm vrtákem (vyrtat kroužek děr kolem nástřeláku prknem až na panel. Nebo taky to jde vykružovací pilkou do vrtačky. Je fakt, že pokud budeš dojíždět až na panel je vrták i pilka pak na vyhození. Ale garniž půjde dolů v klidu. :) Pak už jen ufiknout nebo urazit ty nástřeláky.

hodnocení

0x

když se vyrval hřeb i s betonem velikosti brambory, raději jsem další nechal a zatřel je malbou na stěnu. ne níto vidět a je to skoro bez práce. Zbytečně to nervěte . . . . Nebo užijte raděj flexu . . .. a uřízněte zhruba u povrchu a stačí zatřít, opravdu to není vidět.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je odbrousit flexkou hlavičky hřebů,stahnout podložky a pak garnýž spadne pomalu sama.Zbylé hřeby,jak už tu bylo řečeno,větší ranou kladivem urazit.Minulý týden jsem jich takto odstranil v jednom bytě sedm.ještě je dobré,pokud je flexou neuříznete celé,jen do nich udělat zářez..Zbylé díry je nejlepší zamáznout lepidlem na dlažbu.Nikdy nepoužívám sádru.

JABRAKA

daniela*

Díky moc za rady,jsem spíš technický tip a tak se do toho příští týden pustím.Nástroje všechny mám.Dám vědět jak jsem uspěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]