Nejste přihlášen/a.
kombinujte vrtáky - no ne? První malý na plech.. větší na plech - pak videák.. a nakonec zase malý na plech - z druhé strany až bude dírka tak velký na plech...
no dveře chcete provrtat skrz ne? Aby se plech nežádoucím způsobem nedeformoval, na jedné straně vrtáte až do konce výplně, provrtáte pak jen tenký vrták pro "střed" a z druhé strany dveří vrtáte zase směrem "do dveří" - aby se plech nevydul ...
aha ... no tak to nechápu dotaz - prostě vyvrtám plechový futro větším vrtákem do kovu a pak vrtám videákem... co je na tom složitého? Já si myslel, že chcete vrtat velký panty-petlice na dveře (bezpečnostní, plněné směsí betonu nebo tak...)
Kdysi jsme věšeli zářivky na plechový strop, zhora zalitý betonem. Desítky děr... Takže nejdřív vrták do kovu, pak vidiák. Po každé díře bylo nutno vrták do kovu přebrousit. Pěkná pakárna , ale šlo to.
jmlc - "prostě vyvrtám plechový futro větším vrtákem do kovu a pak vrtám videákem."
Už jste to zkoušel? Ono to tak jednoduché není. Jakmile totiž vrták do kovu provrtá plech a třeba jen lehce "lízne" beton (cihlu) za plechem, je nepoužitelný. Další díru s ním už nevyvrtáte. Takže buď musíte mít možnost vrták přebrousit (a umět to), nebo musíte mít na každou díru nový vrták.
ferax - "Není problém vrták naostřit".
jmlc - "Nenapadlo mne, že broušení vrtáků je takový problém"
No jak pro koho. Každý doma nemá brusku a ne každý to umí. Že to není problém pro Vás (pro mě taky ne) neznamená, že to není problém pro 90% lidí.
Pominu vrtání (někteří budou negativně reagovat), ale máte to promyšlené? Bezpečnostní dveře do starých plechových zárubní? Předpokládám, že původní dveře byly běžné. Jak jsou dveře těžké? Udrží to v pohodě stávající panty? A co těsnění dveře - zárubně? Bude to sedět a dobře těsnit? Jsou zárubně odolné proti roztažení? ... Abyste nebyl překvapen...bezpečnostní dveře, ale...NE celkem bezpečnostní.
Ono taky záleží, které bezpečnostní třídy jsou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.