Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní dveře montáž

Od: treha odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potřebuju namontovat nové křídlo bezpečnostní do stávající zazděné zárubně. Jak a čím mám provrtat díry pro závory? Vrták na železo, předpokládám, se ztupí poté, co narazí na cihlu. Potřebuji udělat těch děr pět.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kombinujte vrtáky - no ne? První malý na plech.. větší na plech - pak videák.. a nakonec zase malý na plech - z druhé strany až bude dírka tak velký na plech...

doplněno 14.05.19 14:54:

no dveře chcete provrtat skrz ne? Aby se plech nežádoucím způsobem nedeformoval, na jedné straně vrtáte až do konce výplně, provrtáte pak jen tenký vrták pro "střed" a z druhé strany dveří vrtáte zase směrem "do dveří" - aby se plech nevydul ...

doplněno 14.05.19 14:59:

aha ... no tak to nechápu dotaz - prostě vyvrtám plechový futro větším vrtákem do kovu a pak vrtám videákem... co je na tom složitého? Já si myslel, že chcete vrtat velký panty-petlice na dveře (bezpečnostní, plněné směsí betonu nebo tak...)

treha
hodnocení

Jak z druhé strany?
treha
hodnocení

Ale ne. Potřebuji provrtat futro do falcu. Ty vrtáky do železa, ať je budu kombinovat jakkoli, se stejně ztupí při kontaktu s cihlou.

Není problém vrták naostřit.

hodnocení

0x

Kdysi jsme věšeli zářivky na plechový strop, zhora zalitý betonem. Desítky děr... Takže nejdřív vrták do kovu, pak vidiák. Po každé díře bylo nutno vrták do kovu přebrousit. Pěkná pakárna *ee*, ale šlo to.

doplněno 14.05.19 17:11:

jmlc - "prostě vyvrtám plechový futro větším vrtákem do kovu a pak vrtám videákem."

Už jste to zkoušel? Ono to tak jednoduché není. Jakmile totiž vrták do kovu provrtá plech a třeba jen lehce "lízne" beton (cihlu) za plechem, je nepoužitelný. Další díru s ním už nevyvrtáte. Takže buď musíte mít možnost vrták přebrousit (a umět to), nebo musíte mít na každou díru nový vrták.

doplněno 14.05.19 18:40:

ferax - "Není problém vrták naostřit".
jmlc - "Nenapadlo mne, že broušení vrtáků je takový problém"

No jak pro koho. Každý doma nemá brusku a ne každý to umí. Že to není problém pro Vás (pro mě taky ne) neznamená, že to není problém pro 90% lidí.

Pár děr jsem vyvrtal. Nenapadlo mne, že broušení vrtáků je takový problém. Nemusí vrtat vrtákem až do cihly... Už jsem udělal i pár děr vidiakem přes plech... Když je vrstva tenká, protlačí to s příklepem.
Ale taky záleží na kvalitě nářadí.

heheh
hodnocení

0x
Použijte vrtak na kombinovane materialy (principialne je to vidiak akorat brouseny trochu jinak).
Treba artu nebo bosch je nabizi bezne. A nejsoubaz tak drahe. Jen nevrtat s priklepem

hodnocení

0x

Pominu vrtání (někteří budou negativně reagovat), ale máte to promyšlené? Bezpečnostní dveře do starých plechových zárubní? Předpokládám, že původní dveře byly běžné. Jak jsou dveře těžké? Udrží to v pohodě stávající panty? A co těsnění dveře - zárubně? Bude to sedět a dobře těsnit? Jsou zárubně odolné proti roztažení? ... Abyste nebyl překvapen...bezpečnostní dveře, ale...NE celkem bezpečnostní.

doplněno 14.05.19 21:44:

Ono taky záleží, které bezpečnostní třídy jsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]