Nejste přihlášen/a.
jsou různé kombinace - zasadní informace chybí - cena?
Na takové to domácí svařování stačí snad i SVÁŘEČKA MIG/MAG SV190-R
Víte, já Vás nechci urazit, ale Vaše otázky mi připadnou tak, že bych Vám to svařování zrovna u automobilových dílů nedoporučoval. Svařovat se má se svářečským průkazem. Já tento nemám a občas si půjčím otcův invertor, ale to jen na opravu rýče, koleček nebo takových "levných"oprav...
Pokud chcete svařovat díly na vůz, byť jen plechy, nemusíte udělat přes podrobný návod něco dokonale a naopak zvýšíte riziko úrazu či nehody.
Omlouvám se tedy, ale nadále Vám již v této otázce neporadím.
Máte pravdu. Zkuste dotaz přímo na svarecky-obchod.cz - specializují se na svářečky a poradí nejvhodnější typ. Já jako laik s hobby zkušeností jsem doporučil typ, který si myslím je ideální, ale neznám všechny typy a nabídku na trhu.
Zrovna u mnou navrhovaného typu je uvedeno "Při svařování se svařovacím drátem je ochranná atmosféra nutná, složení ochranného plynu je závislé na zvolené svařovací technologii"
Já osobně jsem velmi spokojen pro domácí užití s tímto. Svařuji plech od cca. 1mm tloušťky, nerez nebo traverzu... záleží pak ještě na typu elektrody ve vztahu ke kovu.
Plněný drát nahrazuje tlakovou láhev s daným plynem (většinou CO2)ta náplň uvnitř nahrazuje právě ten plyn. Jinak dle fóra svarpo (nebo jak se jmenuje) je toto svařování asi 3x dražší než s plynem!
jinak co jsem vyčetl-tak lze zaměnit drát za plněný a opačně,ale musí pak jít ona svářečka také přepólovat!
PS bez záruky-nejsem svářeč,toto je pro mne "španělská vesnice" jak jsem koupil,tak prodávám!
Žádné sváření v ochranné atmosféře nepotřebuje bombu,ale jen a pouze TLAKOVOU LÁHEV s daným plynem,jen tak na okraj. Jinak přístroj jak uvedlkolega Jmlc potřebuje buďto onu tl.láhev s příslušenstvím nebo trubičkový drát! viz : smnaradi.cz/...
Slovíčkaření výše uvedeného pána je na tomto fóru naprosto zbytečné. U nás se říká flaška a je to každému u ...ele.
Trubičkové dráty jsou v základu 2 typy. Plněná tavidlem nebo bez tavidla. S tavidlem nahrazuje použití externího plynu a nutnost manipulace s tlakovou láhví, její pronájem a plnění.
Plněná trubička je drahá ale pro občasné použití se hodí. Pro častější svařování, kdy se vyplatí pronájem tlakové láhve, se přechází na toto. Přepínání polarizace jsem zmínil výše v provedení svářečky pro použití trubičkového drátu.
Vesměs bývá problém s plněním láhví a hlídáním tlakových zkoušek láhví. Někde se přepouští, někde to dělat nechtějí a LINDE nebo MESSER chtějí pronájem láhve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.