Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou tři puntíky na termostatu?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám aku kamna Fiko 4,5kW

Na starém bezpečnostním termostatu 5261-0-127-2 nejsou další tři tlačítka, jako u náhrady 5278-0-103-2...TC-1B 31KM.

mmgszek.hu/...

Před mnoha lety se mi stalo, že nabíjecí termostat selhal - v důsledku upálení čidla na nabíjecím termostatu- dal jsem nový nabíjecí termostat a "vyskočenou"pojistku na bezpečnostním termostatu jsem pak vzadu na kamnech zatlačil a aku kamna se zapnula a fungují již mnoho dalších let. Koupil jsem si nový náhradní bezpečnostní termostat TC-1B 31KM.

A nyní bych měl dotaz : u náhrady bezpečnostního termostatu je také vzadu pojistka, tak opětovné zatlačení chápu - v případě potřeby, ale proč jsou tam ty tři puntíky na bezpečnostním termostatu? Při zmáčknutí jednotlivého puntíku se každý puntík sám zase vrátí - jako na pružině. V případě vyskočení zadní pojistky se s puntíky stane co? "Zaskočí "? Nebo zase stačí v případě potřeby jen zamáčkonout vzadu tu pojistku a těch puntíků si nevšímat?

Děkuji za případné vysvětlení - proč tam ty puntíky vůbec jsou.

Proč jsou tři puntíky na termostatu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady prodejce Eximus má trochu lepší popis; odsud...podle výrobce to je Readjusting knob ... Nastavovací knoflík?...vždyť podle typu např. ten váš ...5278-0-103-2 má pevně nastavenou teplotu 240 ±6st. C ( a u typu 5278-0-103-1 pevně nastavena teplota 250 ±6)... Popis:
Po dosažení výrobcem pevně nastavené teploty rozpínaní pojistka automaticky přeruší elektrický obvod, čímž pojistka chrání zařízení před přehřátím, v případě poklesu teploty pojistka zůstane v rozepnutém stavu a opětovné sepnutí je možné pouze mechanicky vyškolenou obsluhou (reset tlačítko na zadní straně teplotní pojistky). O Readjusting knob ani zmínka...nechal bych to a neřešil...a pokud někdy dojde k přehřátí a tepelná pojistka vypne, zkontroloval bych i ta tlačítka ( před resetem)...ovšem pokud se k tomu dostanete a nebude třeba rozebrat celé topení...

hodnocení

Myslím si to také. Jinak topení se nemusí celé rozebírat. Stačí lehce vysunout pravý bok kamen a termostat je hned vpravo na zadní desce a puntíky jsou lehce přístupné-kdyby je bylo potřeba zamáčknout.

Děkuji za krásné doplnění.

111®
hodnocení

0x

protože to je bezpečnostní termostat, s možností opět nahodit rozepnutý kontakt způsobený přehřátím. Je tam bimetal...

hodnocení

To vím, že je to bezpečnostní termostat a že je tam bimetal.

Takže znova se ptám :

u náhrady bezpečnostního termostatu je také vzadu pojistka, tak opětovné zatlačení chápu - v případě potřeby, ale proč jsou tam ty tři puntíky na bezpečnostním termostatu? U původního bezpeč. termostatu je také bimetal a žádné tři puntíky tam nejsou.

V případě vyskočení zadní pojistky se s puntíky stane co? " Zaskočí "? Nebo zase stačí v případě potřeby jen zamáčkonout vzadu tu pojistku a těch puntíků si nevšímat?

Děkuji za případné doplnění odpovědi.

111®
hodnocení

0x

tak to netuším jak to mají provedeno uvnotř, sám bych to musel kuchnout abchse seznámil...co v tom brání tobě?

hodnocení

... nebudu rozebírat novou věc, protože bych to pak také nemusel dát dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]