Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná podlaha a dlažba

Od: pepca* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Chtěl bych vás požádat o radu s pokládkou podlahy v kuchyni.Hodlám vytrhat staré dřevěné podlahy v kuchyni a nahradit je novými též dřevěnými tzn. položit rošty z hranolů , položit izolaci a zakrýt osb deskami. Jako finální povrch bych chtěl použít klasickou dlažbu s mezerami pro spáry. Můj problém je v tom ,že nevím jestli bude dlažba na osb deskách držet a jestli se nezačne po nějaké době odlupovat. Poraďte mi prosím jak a čím mám dlažbu na oně zmiňované osb desky přilepit.Pokud to je samozřejmě možné. Jestě dodávám že prostor pod kuchyní je podsklepen a nevím zda by podlaha unesla cca 40 cm betonu.dům stavěl nějaký všeuměl před 60ti lety proto bych nechtěl strop sklepu moc zatěžovat. Poraďte prosím. Předem všem moc děkuji...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepca*
hodnocení

Haloooo poraďte prosím...nenechávejte me v tom samotného...*nevi*

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud jsem vyrozuměl z Vašeho textu,tak od podlahy na strop sklepa je 400 mm.Nekomplikujte si život a použijte nejjednodušší možné řešení.Počítejte s betonovou vrstvou 80 mm kvalitního betonu 1 : 3 a s kari sítí.S hranolů dřeva udělejte rastr 1 x 1 m ve výšce300 mm.Desky počítejte ve tloušče 20 mm,80 mm bude beton.A teď:v rozích rastru vyzděte cihlové sloupky na ležatou cihlu tak, abyste hranoly podložil a aby také vyčnívaly 20 mm.Přibijte desky,které budou v rovině s cihlami.Pak to vybetonujete a nalepíte dlažbu.Beton bude nesen cihlami a nebude dále závislý na deskách.Chcete-li,dejte si na desky 20 mm polystyrénu, já tvrdím, že to není třeba-vzduchová mezera bude izolovat víc než dostatečně.Už slyším zástupy omdlévajících teoretiků,ale jedno je jisté-praxe může být jiná a nevím, jak jste na tom finančně.Levnější řešení těžko existuje.Můžete použít levné odpadní desky a staré cihly.

ferda1954*

Celkem bych i souhlasil s kjanik ale 80mm betonu je dost velké zatížení oproti původnímu a tak bych navrhoval konzultaci s někým kdo se na to může podívat.Jde hlavně o stěny , které tuto váhu ponesou.V tomto případě opravdu není dobré radit na dálku.

kejki
hodnocení

0x

Viděl jsem to udělané a pokud by se OSB desky neprohýbaly (dali to na trámy, rošt vynechali), tak to funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]