Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chtěl bych vás požádat o radu s pokládkou podlahy v kuchyni.Hodlám vytrhat staré dřevěné podlahy v kuchyni a nahradit je novými též dřevěnými tzn. položit rošty z hranolů , položit izolaci a zakrýt osb deskami. Jako finální povrch bych chtěl použít klasickou dlažbu s mezerami pro spáry. Můj problém je v tom ,že nevím jestli bude dlažba na osb deskách držet a jestli se nezačne po nějaké době odlupovat. Poraďte mi prosím jak a čím mám dlažbu na oně zmiňované osb desky přilepit.Pokud to je samozřejmě možné. Jestě dodávám že prostor pod kuchyní je podsklepen a nevím zda by podlaha unesla cca 40 cm betonu.dům stavěl nějaký všeuměl před 60ti lety proto bych nechtěl strop sklepu moc zatěžovat. Poraďte prosím. Předem všem moc děkuji...
Pokud jsem vyrozuměl z Vašeho textu,tak od podlahy na strop sklepa je 400 mm.Nekomplikujte si život a použijte nejjednodušší možné řešení.Počítejte s betonovou vrstvou 80 mm kvalitního betonu 1 : 3 a s kari sítí.S hranolů dřeva udělejte rastr 1 x 1 m ve výšce300 mm.Desky počítejte ve tloušče 20 mm,80 mm bude beton.A teď:v rozích rastru vyzděte cihlové sloupky na ležatou cihlu tak, abyste hranoly podložil a aby také vyčnívaly 20 mm.Přibijte desky,které budou v rovině s cihlami.Pak to vybetonujete a nalepíte dlažbu.Beton bude nesen cihlami a nebude dále závislý na deskách.Chcete-li,dejte si na desky 20 mm polystyrénu, já tvrdím, že to není třeba-vzduchová mezera bude izolovat víc než dostatečně.Už slyším zástupy omdlévajících teoretiků,ale jedno je jisté-praxe může být jiná a nevím, jak jste na tom finančně.Levnější řešení těžko existuje.Můžete použít levné odpadní desky a staré cihly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.