Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návod na Buderus Logano G124

Od: kahsa* odpovědí: 3 změna:

Zravím, mám dotaz.Zda nemá někdo návod na kotel Buderus Logano G124. na stránkách Buderus jsem sice něco jako schéma našel, ale neni tam jak se nastavuje vytápění co znamenaj jaká tlačitka a taky jak se zapíná čerpadlo.protože radiatory máme teplé jen nahore a spodky jsou ledové (né všechny radiatory 4 z 8 radiatoru.odvzdusněný jsou tak nevím čím to muže bejt... když budete někdo něco vědět dejte prosím vědět.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xoxoxo
hodnocení

0x
kahsa*
hodnocení

Díky za odkaz,ale ten náš model jsem tam nenašel.Dnes jsem stím něco zkoušel dělat tak to topí,ale stále je teplej jen vršek radiaotoru... Přijdemi že asi nejde to čerpadlo co žene vodu po radiatorech.jsou tam dvě jedno modrý to žene vodu do bojleru (to jde)a druhe skoro hned u kotle červené to nejde.je na něm knoflík hejbal jsem sním a čerpadlo nic.nevíte zapíná se ňák automaticky?má ubec čerpadlo až takovej vliv nato aby hřál jen vršek radiatoru?diky za info

dzejar*

Pro ovládání kotle je spíše nutné zjistit, jakou tam máte nainstalovanou regulaci. Pro tento kotel jich je několik a podle toho si ze stránek Buderusu stáhnete návod k ovládání (i zapojení). K tomu čerpadlu. Pokud nejede a já předpokládám, že tam máte tříotáčkového Grundfose UPS 25-40 (máte něco takového na něm napsáno?) tak by tam měla být takový velký šroub. Ten když sundáte tak pod ním by měla být vidět hřídel čerpadla. Předpokládám, že máte čerpadlo zatuhlé a obvykle se mu dá pomoci protočením této hřídele. Pokud ani to nepomůže tak pak jedině nové čerpadlo.

A jestli má čerpadlo vliv aby hřál jen vršek radiatoru? Má. Ale nejen čerpadlo. Záleží na tom jakou máte soustavu. Máte termostatické ventily nebo jen kohouty? Jak máte vyregulovanou soustavu? Je v místnostech teplo i přes to, že topí jen vršek? Příliš mnoho neznámých.

Návod na Buderus Logano G124

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]