Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nářadí na něco

Od: nika* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, při úklidu na starém statku jsem našla toto viz foto.

Pokud náhodou někdo víte co to je. Délka je 19cm.

Děkuji Nika

Nářadí na něco
Nářadí na něco #2
Nářadí na něco #3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

9x

Řekla bych, že jsou to "šraňkovací" kleště na vytvoření rozvodu "šraňku" na pile. Je to vyhýbání zubů pily do stran. :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, řekl bych, že to jsou starší falcovací kleště. Zdravím!

odkarla.cz/...

doplněno 12.05.19 17:43:

promon - tento typ dotazů se vkládá do Volné diskuze / Poznej cokoliv (nebo to tam sys či admin následně a nemilosrdně přesune). Podívejte se do té rubriky, jak se tam tipuje, určuje i odhaduje a ponechte si blbé narážky a poznámky pro někoho jiného (ohodnocení rádce zde veřejně hlásit nemusíte).

Docela rád bych se podíval, jak s tím někdo bude něco falcovat. Podle mě i to, co máte na tom odkazu z bazaru jsou šraňkovací kleště. Jenže Karel je holt možná obchodník, ale ne odborník, tak tomu říká po svém...

Nemusíte se hned urážet. Nic ve zlým.

Ale zkuste mi objasnit, co a jak s těmi kleštěmi hodláte falcovat, ať neumřu v neznalosti.

hodnocení

1x

Body a úctu Patronce. Sice chybí pohled z boku, který by dovolil tipnout s jistotou, ale vidím pevnou čelist pro vedení listu pily, pohyblivou pro vynutí zubu a hlavně stavěcí šroub, který limituje úhel vyhnutí aby byly všechny zuby stejně našraňkovány

jofa*
hodnocení

0x

Snad se tazatel nebude zlobit když se trochu "přiživím" a zeptám se na co je tohle? Našel jsem to když jsem šel prohlédnout šrankovací kleště. Možná to je ihned jasný, ale já kutil od mládí a v životě jsem to nepotřeboval. Děkuji za určení.

Nářadí na něco #4

Otevírač plechovek? Podobný jsem kdysi vidíval u dědy

Tady něco takového

shutterstock.com/...

nika*
hodnocení

tak jsem to nějak zmotala

Nářadí na něco #5
Nářadí na něco #6

hodnocení

0x

Šrankovací kleště to nejsou, přikláním se k falcovacím kleštím. Šrankovník je zde, je po mém dědovi a používám to dodnes.

Nářadí na něco #7

Feraxi, šraňkovacích kleští je x- druhů a forem. Jsem původně truhlář a truhláři byli i mí předkové, takže i po nich mám šraňkovačky asi patery, každé jiné. Ono není úplně stejně šraňkovat čepovku, nebo hanibalku z čtyřky plechu.

Zkuste se podívat na ty střední kleště - podobnost čistě náhodná, což? :-D

postimg.cc/...

OK, vypadá to že máš pravdu. Sorry.

Ale to není o tom, že byste se měl za cokoliv omlouvat ;)

Pohodička, jen jsem si dovolil to upřesnit.

nika*
hodnocení

promo koukla jsem na odkaz a ty prostřední jsou ony děkuji aspon vím co jsem našla za poklad,

vyčistím a asi jen uložím :)

michalprihoda
hodnocení

0x
Dobrý den k čemu se vůbec používali tyto kleště díky za odpověď a info Přihoda

Pouzivaji se na rozvadeni pil - at se bavime o kotoucich, pasech, nebo treba jen rucni ocasce, musi mit rozvod, aby to vubec rezalo.

Tady to mate i s obrazky

slideplayer.cz/...

max*
hodnocení

0x
Vsechno to jsou moc krasne kousky, blahopreji.
Mam jen doraz, ty zuby na pile se ohybaji na 7,5% nebo jak presne? Popripade jake jsou rozdily na ruznych prumerech a druhu kotoucu pro rezani?

Rozvod kotouce se resi hlavne podle toho, co se na tom reze. Na palivove, casto mokre drevo je potreba mit vetsi rozvod, aby nedochazelo k treni boku kotouce o drevo. Pokud jde o suche, tvrde drevo a jeste rezane napric, lze pouzit mensi rozvedeni.

milanreich
hodnocení

0x

Jedná se o šraňkovací klešte na úpravu rozvodu - vyhnutí řezacích zubů ručních pil. Stavěcími šrouby se dlo nastavit délka a velikost vyhnutí zubu.

S pozdravem Milan Reich

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]