Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
pokud budou mít okna propustnost Uw menší,než 1,berte je.
Osobně bych doporučoval pouze dvojsklo.Ty panty jsou pro potřebu trojskel velkou zátěží.Navíc si okna s trojsklem rychle sedají a touží po častém seřízení.
Jako uživatel rozdíl oken s 2:sklem a 3,sklem poznáte jen v ceně.
No a protože jsem už nějakých pár oken montoval,seřizoval a reklamoval,doporučuji hledat podle značky profilu.
To je:Komerling,Veka,Aluplast,Rehau.
A je jedno,zda je výrobce v Česku,Polsku,či v třeba v Rumunsku.
Erookna likviduju po deseti letech užívání.
Shnily a rozpadly se.Začalo to nevině v koupelně,pak v kuchyni...
možná tady je problém - plastová okna údržbu nepotřebují - snad jednou za čas promazat panty...
Pokud někdo chce bezúdržbová okna, kupuje plast nebo hliník.
arakain77 - jabraka to tak má nastavené, asi to je inovace. Ani už mě to nepřekvapuje, vidím ten zelený ksicht v nicku a to bývá ve znamení humoru.
No, já jsem reagoval na ty kecy o senilovi. Ty už ale někdo smazal. Kdo mě zná, ví, že nejsem zrovna členem Jabrakova fanklubu, některé jeho rady vyznívají skutečně ,,zajímavě´´ ale to přece není důvodem k podobným podpásovým invektivám.
Jinak proti srandě nic zásadního nemám, jen mě dost vadí ,,sranda´´ na cizí účet.
Zdeňku, co člověk to názor, sám si musíte vybrat kdo píše co zažil, nebo jen slyšel.
Čím nižší Uw, tím lépe, určitě bych šel do větší šířky rámu a křídla. Hlavně aby to mělo tři těsnění. To že nemáte zateplení, to neva, to klidně doděláte časem. Okna umístíte na venkovní hranu, pak přetáhnete zateplením. U osmi oken o 45 tisíc více? Skoro o 6 tisíc jedno okno? To je divné. Poptal jste alespoň 10 firem? Porovnáváte konečnou cenu, nebo jednotlivé položky? Kolik Kč mají za metr zapravení okna?
Že se plasťáky kroutí je snad z minulého století, dneska určitě ne. Že pro trojsklo nevydrží panty je taky nesmysl. O tolik nejsou trojkla těžší. Dvojsklo je to nejhorší co se prodává. To asi nechcete, to nejhorší.
Budu s vámi polemizovat?
V oboru oken jsem už pár let.Nesnažím se prodat to nejdražší,ale kvalitu za cenu,kdy jsou všichni spokojeni.Výroba oken pokročila pěkně blbým směrem.Jako technolog vím,že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla.Pokud dosáhne výrobce 0.9 Uw u dvojskla,je velmi dobrá tepelná ochrana.Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá.
Ze zkušeností vím,že okna s trojsklem ,,ty větší,,mají dendenci se rychle svěšovat.Při své váze tlačí na jeden rožek rámu.Aby se tomu zamezilo,muselo by být okno zafixováno klíny napevno do zdi a turbama přes rám na tvrdo zajistit.
Nehledě na to,že fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů.To je pak ta nejhorší varianta.
Pro Milana Cukráře.
Budu s vámi polemizovat?
V oboru oken jsem už pár let.Nesnažím se prodat to nejdražší,ale kvalitu za cenu,kdy jsou všichni spokojeni.Výroba oken pokročila pěkně blbým směrem.Jako technolog vím,že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla.Pokud dosáhne výrobce 0.9 Uw u dvojskla,je velmi dobrá tepelná ochrana.Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá.
Ze zkušeností vím,že okna s trojsklem ,,ty větší,,mají dendenci se rychle svěšovat.Při své váze tlačí na jeden rožek rámu.Aby se tomu zamezilo,muselo by být okno zafixováno klíny napevno do zdi a turbama přes rám na tvrdo zajistit.
Nehledě na to,že fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů.To je pak ta nejhorší varianta.
Klidně polemizujte, ale je o čem?
...že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla... s tím souhlasím, žádný matroš to nezaručí
...Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá...s tím souhlasím, ale úspora tam je jasná
...ty větší,,mají tendenci se rychle svěšovat... co je větší, mám trojskla 120x120, nesvěšují se, připevněno plechy.
...fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů...neřešmě špatnou práci řemeslníků..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.