Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl Uw na oknech

Od: zdenek68 odpovědí: 21 změna:
Rozhoduji se jaké okna koupit. Jedna se o nezatepleny dům z roku 1975, kostka.
Vekra Uw 0,71, sestikomorove ramy
Slovaktual Uw0,98 petikomorove rámy
Oboje trojsklo. Vekra vychazi o 45000 dražší. Jedná se o 8 oken.
Otázka zní, zda se to vyplatí nebo je ten rozdíl Uw zanedbatelný?
nyní mám staré sroubovane okna

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Klidně kupte ty levnější - jednak u nezatepleného domu ten rozdíl nepoznáte. Navíc nemá cenu kupovat drahá plastová okna, která se už z principu kroutí. To už je lepší jít do eurooken.

hodnocení

1x
Rozdíl nepoznáte. Vekra a čerstvá zkušenost velmi špatná (jižní Morava), nyní reklamace v prvním týdnu bez reakce z jejich strany.
Kroucení oken-plastu neznám, ale dveře mi vydržely 5 let a měnil jsem za hliník.

arakain77*
hodnocení

1x

Dobrý den.

pokud budou mít okna propustnost Uw menší,než 1,berte je.

Osobně bych doporučoval pouze dvojsklo.Ty panty jsou pro potřebu trojskel velkou zátěží.Navíc si okna s trojsklem rychle sedají a touží po častém seřízení.

Jako uživatel rozdíl oken s 2:sklem a 3,sklem poznáte jen v ceně.

No a protože jsem už nějakých pár oken montoval,seřizoval a reklamoval,doporučuji hledat podle značky profilu.

To je:Komerling,Veka,Aluplast,Rehau.

A je jedno,zda je výrobce v Česku,Polsku,či v třeba v Rumunsku.

vilik*
hodnocení

0x
Asi bych zkusil ještě vyjednávat. Tak máte naději, že cena trochu klesne. Za měsíc čekání jsem takhle dostal lepší nabídku. Vybíral jsem z nabídek 5 firem a cena za okna s podobnými parametry se v konečné fázi vzájemně lišila pouze o několik tisíc, rozhodně ne o desítky. Můj známý kupoval ve stejné době také okna, poptal jednu firmu a hned kývl na cenu. Dá se říci, že za moje trojskla jsem dal podobnou cenu, jako on jinde za dvojskla. Ovšem, je to už několik let a trh se mohl změnit.
K profilům: Mám zkušenost s jinými typy, ale v zásadě jsem nakonec vybral i podle vzhledu profilu. Jednu nabídku jsem odmítl pro typ těsnění, které mi přišlo jako náchylné k pozdější zhoršené funkčnosti. Vekru jsem tehdy také vyřadil, také částečně i po zkušenosti z okolí, neměl jsem na základě mých preferencí zájem výrobky této firmy pořizovat, i když mi dali nakonec výbornou nabídku.
K Uw: Záleží na víc faktorech, jak a čím topíte, jaký objem a kde vytápíte, jak jste staří, jestli chcete později zateplovat. Dále také, jak velká je plocha oken a kolik tedy budou činit tepelné ztráty. To bych si zkusil i spočítat. Prostě a jednoduše, jestli ten rozdíl v ceně později ušetříte.
Nynější nabídku již nesleduji, ale přemýšlel bych i nad tím, jestli pětikomorový profil bude dostatečný pro montáž těžkého trojskla, jaké je použito kování, jaké je složení u rámu i skla, jak je řešeno těsnění, co vše je v ceně a možnost pořízení doplňků (vybourání, odvoz, montáž v jaké kvalitě, žaluzie, parapet, síť proti hmyzu...), třeba i jak na mě působí zástupci firmy, reference...

zdenek68
hodnocení

Díky za rady, zkusím poptat ještě další firmy a uvidím. Šetřit úplně nechci, ale zbytečně drahý taky ne

hodnocení

0x
Jen tak pro zajímavost se ještě poptej na dřevěné eurookna.
arakain77*

Erookna likviduju po deseti letech užívání.

Shnily a rozpadly se.Začalo to nevině v koupelně,pak v kuchyni...

Byla nějaká údržba za těch deset let?

možná tady je problém - plastová okna údržbu nepotřebují - snad jednou za čas promazat panty...

Pokud někdo chce bezúdržbová okna, kupuje plast nebo hliník.

jabraka*
hodnocení

0x

Přidám To Promon pár slov:

Nejdříve zatepli dům,pak teprve přemýšlej o výměně oken.

JABRAKA

Udělejte fasádu a pak měňte okna - to jste opravdu chtěl říct?
arakain77*

No nevím,nevím,Jabrako

Odkdypak se dělá první fasáda a potom se zničí bouráním oken?

arakain77 - jabraka to tak má nastavené, asi to je inovace. Ani už mě to nepřekvapuje, vidím ten zelený ksicht v nicku a to bývá ve znamení humoru.

arakain77*

No byly s ním potíže i v mladším věku.

Ale no táák pánové, proč ty osobní invektivy...

arakain77*

To je pro promon:Tady se legrace netoleruje?

No, já jsem reagoval na ty kecy o senilovi. Ty už ale někdo smazal. Kdo mě zná, ví, že nejsem zrovna členem Jabrakova fanklubu, některé jeho rady vyznívají skutečně ,,zajímavě´´ ale to přece není důvodem k podobným podpásovým invektivám.

Jinak proti srandě nic zásadního nemám, jen mě dost vadí ,,sranda´´ na cizí účet.

hodnocení

0x

Zdeňku, co člověk to názor, sám si musíte vybrat kdo píše co zažil, nebo jen slyšel.

Čím nižší Uw, tím lépe, určitě bych šel do větší šířky rámu a křídla. Hlavně aby to mělo tři těsnění. To že nemáte zateplení, to neva, to klidně doděláte časem. Okna umístíte na venkovní hranu, pak přetáhnete zateplením. U osmi oken o 45 tisíc více? Skoro o 6 tisíc jedno okno? To je divné. Poptal jste alespoň 10 firem? Porovnáváte konečnou cenu, nebo jednotlivé položky? Kolik Kč mají za metr zapravení okna?

Že se plasťáky kroutí je snad z minulého století, dneska určitě ne. Že pro trojsklo nevydrží panty je taky nesmysl. O tolik nejsou trojkla těžší. Dvojsklo je to nejhorší co se prodává. To asi nechcete, to nejhorší.

arakain77*

Budu s vámi polemizovat?

V oboru oken jsem už pár let.Nesnažím se prodat to nejdražší,ale kvalitu za cenu,kdy jsou všichni spokojeni.Výroba oken pokročila pěkně blbým směrem.Jako technolog vím,že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla.Pokud dosáhne výrobce 0.9 Uw u dvojskla,je velmi dobrá tepelná ochrana.Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá.

Ze zkušeností vím,že okna s trojsklem ,,ty větší,,mají dendenci se rychle svěšovat.Při své váze tlačí na jeden rožek rámu.Aby se tomu zamezilo,muselo by být okno zafixováno klíny napevno do zdi a turbama přes rám na tvrdo zajistit.

Nehledě na to,že fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů.To je pak ta nejhorší varianta.

arakain77*
hodnocení

0x

Pro Milana Cukráře.

Budu s vámi polemizovat?

V oboru oken jsem už pár let.Nesnažím se prodat to nejdražší,ale kvalitu za cenu,kdy jsou všichni spokojeni.Výroba oken pokročila pěkně blbým směrem.Jako technolog vím,že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla.Pokud dosáhne výrobce 0.9 Uw u dvojskla,je velmi dobrá tepelná ochrana.Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá.

Ze zkušeností vím,že okna s trojsklem ,,ty větší,,mají dendenci se rychle svěšovat.Při své váze tlačí na jeden rožek rámu.Aby se tomu zamezilo,muselo by být okno zafixováno klíny napevno do zdi a turbama přes rám na tvrdo zajistit.

Nehledě na to,že fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů.To je pak ta nejhorší varianta.

Klidně polemizujte, ale je o čem?

...že trojsklo mi nezaručí absolutní nepropustnost tepla... s tím souhlasím, žádný matroš to nezaručí

...Přidáním třetího skla se sice malinko sníží,ale na tepelných ztrátách to tisíce nevydělá...s tím souhlasím, ale úspora tam je jasná

...ty větší,,mají tendenci se rychle svěšovat... co je větší, mám trojskla 120x120, nesvěšují se, připevněno plechy.

...fasádníci rádi vytahují podložky z pod rámů...neřešmě špatnou práci řemeslníků..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]