Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dakon dor f 20 regulace teploty

Od: neznal odpovědí: 16 změna:
Zdravím, mám dotaz ohledně kotle Dakon dor f 20, nastěhovali jsme se nedávno a nemáme zkušenost. Při zatopení nám stále stoupá teplota v kotli, a to až skoro ke 120 stupňům a taky se pomalu ale stále zvedá tlak. Jakým způsobem se to dá regulovat?
Díky za každou radu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stoupá pouze v kotli nebo i radiátorech?Předpokládám že pouze v kotli.Máte oběhové čerpadlo nebo samotíž?Předpokládám že čerpadlo které vám nespíná,jak to máte vyřešeno?Ručně nebo termostatem? Málo informací..

doplněno 11.05.19 17:38:

Na té poslední fotce máte čerpadlo.Je zapojené v zásuvce?Musí "vrčet" a hnát vodu do radiátorů

doplněno 11.05.19 21:22:

No ,to by chtělo opravdu vidět.Mám v těch trubkách podle fota chaos.Akorát ještě můžete zkusit zavřít ten nejspodnější ventil(pod čerpadlem),možná to přez něj honí vodu dokola

neznal
hodnocení

Upřímně ani já moc informací nemám, bývalá majitelka sama nevěděla, a my bydlíme měsíc. Teplota právě stoupá jen na kotli, v radiatorech vůbec. A ani netuším jak to může být řešené, doteď jsem žila v paneláku.
neznal
hodnocení

Čerpadlo je zapojené a běží.
berger*

magdon,souhlas. Jen jsem měl strach napsat,který ventil zavřít,v těch trubkách je chaos. Respektive,já to napsal,ale radši jsem to smázl...*smich*. To čerpadlo asi honí vodu malým okruhem...

berger*

Achjo,píši magdon a autor je magor...*hi*,sorry

hodnocení

0x

Tak zkuste vyfotit, co máte kolem kotle za zařízení ( čerpadlo, trojcestný ventil, ...). Pak určitě někdo bude vědět, co s tím.

neznal
hodnocení

Tohle je všechno co kolem kotle vidím, jak říkám, vůbec tomu nerozumím. Ale všechny "páčky a udělátka" přímo na kotli bych měla mít v pořádku nastavené, podle návodu k obsluze.
Dakon dor f 20 regulace teploty
Dakon dor f 20 regulace teploty #2
Dakon dor f 20 regulace teploty #3

berger*
hodnocení

0x

Ty ventily,jsou pozotvírané?

neznal
hodnocení

Všechny by měly být, ještě jednou to pro jistotu zkontroluju, ale včera jsme je zkoušeli.
Jaké máte ventily radiátorů, obyčejné nebo termostaty. A jsou otevřené?
neznal
hodnocení

U radiátorů jsou klasické ventily a všechny pozotvirane, nicméně mám pocit že mi teplá jen trubka přímo v kotelně, z druhé strany zdi už je téměř studená...
berger*

Zkoušel jsem si to podle fotek nakreslit,ale moc smyslu mi to nedává. Pouze topíte anebo i ohříváte vodu? Pokud je někde zásobník vody,bude i třícestný ventil,který může viset.

Teď - jak na to koukám,čerpadlo je dané dodatečně,některé ventily by měly být otevřené,něktreré zavřené. Lepší fotky těch trubek,co kam vede?

neznal
hodnocení

Jen topime, teda respektive netopime. Trubky jsou teplé v kotelně a ztěží se teď ohrala první co vede ze zdi. Každopádně to vzdávám, po víkendu zavolám servis. Děkuji všem za reakce...

jasanek*
hodnocení

0x

Nejsou radiátory zavšdušněné?

hodnocení

0x

Čerpadlo má ochoz. Pokud je otevřený ventil v ochozu točí si vodu pořád dokola a necirkuluje do radiátorů

Chtělo by to doplnit fotky ale měl by to být ventil (šoupák) pod čerpadlem na 2. fotce

oprava - na 3. fotce

Za kotlem na zpátečce - 2 ventily před-za čerpadlem otevřené, 3. v ochozu zavřený jinak čerpadlo nepojede

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]