Dobrý den, mám dotaz.Soused vedle má a 4metrovy ořech, nestará se o něj, plody nesbírá, ale dělají to krysy. Ty si pak na nich pochutnávají u nás. Chceme zbořit starou kulnu,tam chodí, ale obávám se,že tam budou dál...ještě máme psa a podhrabavaji se mu do kotce. Se sousedem se nedá domluvit... poradíte? Dneska jsem 2 dokonce potkala na zahradě... děkuji
Místo bourání si pořiďte tchoře nebo hranostaje.Taky výr není k zahození.Na mláďata potkanů je pak dobrá sova nebo kalous.A máte po problémech.
Máte jistotu,že ti potkani nebydlí u sousedů ale u vás doma třeba pod barákem? Jo,píšete stará kůlna.On má schopnost se prokousat i betonem a ani o tom nevíte.Jed je celkem hloupost - pošlou jednoho,čekají a pokud chcípne,tak ostatní si už to nedají.Jsou chytří jako myši.
Nějak jsem nepochopil co se sousedem chcete řešit.K němu pouze chodí na ořechy.U vás ale bydlí a papají.Tak to musíte řešit vy a ne soused a že máte doma potkany nemusí souseda zajímat.Že na ty ořechy chodí třeba i veverky a louskají je na vašem pozemku vám vadí taky?
Ti potkani nejsou u souseda,ale někde u vás,takže si napřed ukliďte a zamezte jim přístupu k čemukoliv.A to i v kuchyni - stejně už ji mají prošmejděnou a počuranou.
Slepice nemáme, soused zde nebydlí, má vedle nás pouze pozemek s tím ořechem, už je tam velká halda bordelu... Dáme pryč tu kulnu, třeba to něčemu pomůže... my máme na zahradě uklizeno,pes je v kotci,který čistíme... fido: sova nebo výr - dobrý nápad, ale trochu nepraktický
id
Ořešák a potkani nemají nic společného. Pokud by soused sklácel ořech a zasadil jabloň, tak taky budete svádět výskyt potkanů na souseda?
Pusťte psa na volno a je po problému. Doufám, že máte dobrý plot.
thamilka
Tak těch tisíce skořápek od ořechů,co jsme našli po kulnou,se tam vzaly náhodou... Psa pustíme a uvidíme...
id
Určitě ne náhodou. Máte na pozemku dobré úkryty pro potkany, za to soused nemůže. Ukliďte si pozemek tak, aby nemohli potkani se u vás zabydlet.
thamilka
Jasný... ale stejně, kdyby je sbíral, tak by to taky neublížilo...
72mona
Technická 1: co potkani žerou, když nejsou ořechy? Jsou jen sezónní, celý rok jim nevydrží.
Technická 2: nabídněte sousedovi, že ořechy "odkoupíte" (ořechy jsou dost žádané, někdo by vám - nebo vašemu sousedovi- za ně utrhal ruce).
Mám hodně podobný problém. Rozdíl je v tom, že potkani bydlí v kůlně jednoho souseda a chodí na ořechy k druhému sousedovi přes mojí zahradu. Ořechy nesesbírané, takže to tam chroustají celou noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.