Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od antiperspirantu

Od: pepyk93* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,víte prosím někdo,jak odstranit skvrny od (pánského) antiperspirantu na tričku? Takhle to vypadá,když jsem tričko vytáhl z pračky.Na internetu jsem něco našel,ale zajímá mě vaše osobní zkušenost.Čím vy odstraňujete takové skvrny? Co pomohlo vám?

Děkuji za odpovědi.

Skvrny od antiperspirantu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Problém je hlavně v tom, že my, chlapi, všechno řešíme moc přímočaře a tak ten hadr rovnou šoupnem do pračky a doufáme, že to nějak, nejlépe dobře, dopadne. A vono nedopadne, ale situace se stane podstatně horší, protože vlivem použitého antismraďochu a následné lázni v kouzelném pracím prostředku dojde k tzv. zaprání a to je téměř jistě konečná... Z obrázku je navíc patrné, že došlo spíše k odbarvení, což by mohlo trochu svědčit i o nízké kvalitě poškozené látky... Pokud se tedy příště opět setkáte se stejným problémem, řešte jej lihem, který by měl ještě za čerstva být nejúčinnějším pomocníkem...

Z vlastní zkušenosti vím, že použití kvalitních látek je jedním z hlavních předpokladů, že k výše zmíněnému poškození nedojde. A to miluji jednobarevná černá trička!

michal1*
hodnocení

0x

Prát s nějakým vanishem a nebo či doplnit o potírání před praním peroxidem, který by neměl odbarvit oblečení. Líh výše zmíněný také funguje, ale myslím si že peroxid je jemnější. Taky jde smíchat jedlou sodu se solí a vodou a vznikou pastou potřít místo a nechat na půl hodiny odstát a pak vyprat, ale je nutno zvláště tento způsob vyzkoušet na nějakém kousku stejné látky, který není vidět, jestli náhodou nezačne odbarvovat, mimochodem to se v menší míře týká všech způsobů odstraňování fleků na jemných látkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]