Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet stočného

Od: stapta* odpovědí: 12 změna:

Můj dům není připojen k veřejnému vodovodu, mám vlastní studnu bez fakturačního vodoměru a teplou vodu si ohřívám z tohoto zdroje.

Obec mi účtuje stočné dle směrného čísla pro 3)-byty s teplou vodou na kohoutku 35 m3.

Domnívám se, že dle poslední věty v Příloze 12 k vyhlášce 120/2011 Sb. v oddílu I Byty by měla účtovat dle směrného čísla pro 2) jen 25 m3, protože teplou vodu získávám ze zdroje mimo fakturační vodoměr.

Můžete mi vysvětlit správný výklad poznámek v příloze a zda je můj názor správný.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@stapta - tak arogantního tazatele, jsko jste Vy, jsem tu už dlouho neviděl. Navštivte si osobně právníka, zaplaťte a budete mít jasno. Hezký den.

mnd®
hodnocení

2x

Asi si pletete vodné a stočné .

Stočné je úplatou za službu spojenou s odváděním a čištěním, případně zneškodňováním odpadních vod.Právo na stočné vzniká okamžikem vtoku odpadních vod do kanalizace.

stapta*
hodnocení

Nic si nepletu, Vaše odpověď je irelevantní, žádal jsem odpověď od právníka, nikoli od laika.

@stapta - žádal jsem odpověď od právníka, nikoli od laika
Ano? A kde, prosím?

janh*
hodnocení

2x
Pokuď máte vlastní zdroj vody,tak se to počítá průměrem na počet přihlášených osob nebo osazením vodoměru...záleží,co je pri vás výhodnější.Průměr vám sdělí na obecním úřadě.
cabas

janh,-a jste právník/ce,že si dovoluješ odpovídat?

výtka
Upozornění od sys hejkal 12. 05. 2019 07:12:14
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

rada*
hodnocení

1x

Stapta - asi jste si laickou zdejší poradnu splet s placenou právní poradnou. Musíte se obrátit s dotazem jinam.

hodnocení

1x

Ano,Ano,Ano, cca 2000,- za hodinku u právníka a nemusíte se rozčilovat zde na poradně ! ;)

jurajjuraj*
hodnocení

1x

to stejne nedavno resili a doresili sousedi ale protoze nejsem pravnik tak to zverejnovat nebudu

hodnocení

0x

Chybí vám tu ta příloha. Nicméně zeptám se hloupě - co vám na tento dotaz odpověděli z obce?

stapta*
hodnocení

Prosím, aby mi na dotaz neodpovídali právní diletanti.

hodnocení

0x

Máte rozvody teplé vody od bojleru trubkama? Nebo ohříváte lokálně lázeňským válcem bez napojení na rozvody vody?

Tabulky vyvházejí z logického předpokladu že norální líný a choulostivý člověk pro hygienu spotřebuje více vody pokud jen otočí kohoutkem teplé vody než když se myje jen ve studené nebo si musí napřed nakýblovt lázeňáky

Pokud máte s tímhle problém,nechte si od autorizované osoby instalovat cejchovaný vodoměr na přívod od zdroje a máte to vyřešeno .

doplněno 12.05.19 07:49:

Pokud narážíte na toto

V případech dodávky teplé vody ze zdroje mimo fakturační vodoměr studené vody se při výpočtu použijí hodnoty podle bytu bez tekoucí teplé vody V případech dodávky teplé vody ze zdroje mimo fakturační vodoměr studené vody se při výpočtu použijí hodnoty podle bytu bez tekoucí teplé vody

pžedpokládá se že pokud vám jiný dodavatel dodává teplou vodu, je povinen osadit vodoměr. Takře spotřeba TUV pro výpočet stočného by se pak brala podle tohoto měřidla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]