Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat,když je špatně udělaná elektrika

Od: kveta* odpovědí: 12 změna:
Měla sem,elektrikáře,dovedl ho zedník už sem byla zoufalá z řemeslníků,6 let po nich předělávám a teď dělám školu eletrikářskou.Mám jen číslo,podepsal mi převzetí peněz cca 30000 Kč+ 1000 Kč revize,prý mu věří tak u mě nebyl,po 3 letech mě začala vyhazovat jističe po zkoumání,nakonec to byla prodlužka,ale moje udivení z přístavby podružného rozvaděče jistič 25A do hlavního tedy svorkovnice CYKY měď 2,5 a od tudíž do jističe 20A CYKY 1,5 Al revizák tvrdí že revizní zpráva je padělek ale prý CYKY stačí že mám koupelnu(kotel, pračku,)měla tam být v budoucnu kuchyň místol pokoje,WC chodba ho nějak netrápí.A o zbytku nemluvím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak jsem to celý přečetl třikrát tam a zpátky a jsem z toho tak trochu magor. Jediný, co jsem pochopil je, že na škole elektrikářský se češtině moc nedá.

dusger*
hodnocení

3x

Já jsem tam samozřejmě nebyl, popis je zmatený a ani obrázky tu nejsou. I tak to na mě dělá dojem, že tazatelka nevěděla co chce, nezadala přesné požadavky, ale tlačila hodně na cenu a tak dostala levné dílo, které se jí teď nelíbí a kritizuje ho. Vybírá z něj chaoticky střípky a pro své rozladění tady hledá podporu. Protože za rekonstrukci bytu 30k +1000 za revizi jsou velmi velmi dobré (rozuměj nízké) ceny.

kveta*
hodnocení

Nesmlouvala sem dala sem co chtěli,rozvod drátů po pokoji,chodba WC jističe , chtěl na 1 hodinu 100 kč,taky cvákal hodiny, jídlo pití k tomu, dodělával eletriku po jiném eletrikářovi, za revizí co chtěl to dostal brácha dělali přípojku a rozvody v novém domě i materiálem těch 30 000 jako já ,. Revizní zpráva neodpovídá realitě. A pokud člověk řádně zaplatí sjednanou cenu má to být pořádku. Kazí reputaci ostatním slušným lidem. A já zásadně prosazují, každýmu co si zaslouží. Protože podvodníků je tu až běda. A pokud vy prosazujeme, že sem chtěla ušetřit,mohla sem si to udělat sama a pozvat jen revizáka a stálo by mě to celkově tak 5000 Kč protože plno věcí sem dokoupila.

asd1
hodnocení

2x

Můžeš to přeložit do češtiny?

hodnocení

1x

Je to zmatené, těžká orientace.

Tak podle toho "guláše", který popisujete vám na tutovku nikdo přesně neporadí. Je potřeba prohlídku na místě a pak rozhodnout co a jak.

kveta*
hodnocení

Omlouvám se,píšu to na mobilu,z hl. rozvaděče jistič 20A do svorkovnice CYKY Al 1.5 že svorkovnice do přístavby a nového rozvaděče kde je jistič 25A CYKY Cu 2.5 v přístavbě je koupelna(plynový kotel,pračka)WC, chodba,pokoj,kde je v plánu později kuchyň hlavně sklokeramická deska.Celková plocha 80 m 2. 8 jističů 16A,1x 10A a 1x 6A. Revizní technik mi dnes řekl, že jeho zpráva je zřejmě padělek, ale prý by mi to mělo stačit. Což si myslím,že mě má za pitomce.Ale co z revizní zprávou v ní je napsáno CYKY 3x4 což není ani náhodou a jak tu píšete i Vy hliník a měď se nekamarádí.

olinl
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo projít veškerou elektriku v bytě i u elektroměru nějakým revizákem a dát to celé do pořádku po celkovém zhodnocení. Přitom rozvrhněte další rozvody elektro ve vámi zmiňované přístavbě, kde by byly potřeba zásuvky, světla apod.

111®
hodnocení

0x

podle popisu je to zbastlené až běda, pozvat revizáka a nechat projít celou instalaci...

fialka2
hodnocení

0x

Jedině najít jiného elektrikáře, ověřit reference a nechat znovu projít celé a zkontrolovat.

robaswk
hodnocení

0x
Odkud jste? Mohu se na to mrknout.

kveta*
hodnocení

Jsem z Brna, mluvila sem s elektrikářem i revizním technikem, ještě ze mě dělali blbce,prý mi to stačí.Prý by mi stačila 1,6 cyky v tu chvíli mě ani nenapadlo, že takový ani nejsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]