Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrdí barva na lednici

Od: maysie odpovědí: 8 změna:

Mám takový problém. Mám novou lednici, už asi 2 měsíce a furt děsně smrdí. Smrdí celej plast na lednici a hlavně zadní mřížka, která je něčím natřená + je natřená taková baňka dole. Už je nám z toho smradu docela dost špatně. Co s tím? Chce to čas? Nemůže to být něco zdraví škodlivé? Lednice funguje normálně...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

*cteni* dumabyt.cz/...

A není americká?

maysie
hodnocení

Ne, je ryze česká:(

1jara*

Zdřejmně uniká chladicí médium.

maysie
hodnocení

to se mi nezdá, myslím že je fakt problém jen v té barvě a jak je nová, že se vypaluje. A kdyby to bylo to chladící médium, tak co s tím? je to nebezpečný? Ale jak říkám, lednice jde normálně, vypíná se, zapíná, mrazí...žádnej problém...

ukulele*

Domnívám se, že nemáte pravdu, neboť lednice jsou poslední roky stříkané práškovými barvami , respektive se nanášejí elektrostaticky, pak jsou vypáleny při teplotě 220 C kde se prášek slije a utvoří kompaktní vrstvu, pigment a plnící látky jsou vázány v pryskyřici, a ta se taví při cca 100 C takže je to málo pravděpodobné, že by se vám vypalovala barva. Vím, že je to těžké popsat jak je barva cítit, ale zkuste to, nebo si pozvěte technika, odkud tu vaší lednici máte?

maysie
hodnocení

to se dá opravdu těžko popsat, je to jako když smrdí plast, pneumatika nebo tak něco. Když k tomu čuchám hodně, tak je ten smrad takovej štiplavej. a je intenzivnější když lednice pracuje na vyšší výkon (přidám na termostatu)

maysie
hodnocení

jinak je to značka NORD line, jestli to pomůže

Lednici po této době již určitě reklamujte!

doplněno 05.12.09 20:15:

Vlastně si nyní uvědomuji, že mohl být tento problém uveden v návodu či podmínkách záruky. Před pár lety (vlastně možná osmi) jsem koupil kombinovanou nerezovou (právě kvůli nerezu) lednici s tím, že byla nenápadně v návodu zdůrazněna její hlučnost. Po půlroce se opravdu tento problém začal objevovat, ale dal se eliminovat obyčejným korkovým špuntem vraženým mezi mřížku chladící aparatury a záď skříně přístroje...

doplněno 05.12.09 20:16:

... tak opravdu reklamovat, tohle špunt nevyřeší...

doplněno 05.12.09 20:59:

I po upřesnění značky platí stále: Reklamujte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]