Dobrý den, Dokáže mi někdo říci jaká hladina chloru poškodí za jaký čas bazenovou folii? Dal jsem chlór šok na hladinu 5mg/l. Bylo to nejnižší doporučené dávkování uvedené na obalu. Postupně vyprchává. Je pozornost na místě nebo k bělení fólie bazénu dochází až v daleko vyšších koncentracich chlóru? Děkuji
Z vlastní zkušenosti bohužel vím, že už 5mg/l chlóru v bazénu v rámci dvou dnů určitě folií šisuje. Bazénář dokonce mluvil o tom, že folie bledne už při hranici 3mg/l, což je sice vysoká hodnota na koupání, ale v rámci chlor šoku na odbourání vázaného chloru nezbytnost. Doporučoval bych tedy použít chlor šok a hned po 12ti hodinách, co nejrychlejší návrat k normálním hodnotám. V parném létě to půjde samo. Teď je to složitější...
Pokud byla chemie dobře rozmíchaná - nespadly granulky na dno, tak bych byl v klidu. Měli jsme fóliový bazén asi 5 let a nezbělal, dávky jsme dávali "běžné".
davam tablety do plovaku ktery je oteverny na maximum a nikdy problem nebyl, flek na folii to udelalo akorat kdyz sem tabeltu hodil primo na dno bazenu
Podle mě bude bezpečná hranice kolem 3mg/l chlóru ve vodě. Samozřejmě jen krátkodobě tj jeden den. Viz navody. Při problémech, jako je například rychlé rozmnožování řas, nebo na začátku koupací sezóny je třeba provést šokovou dezinfekci. V tomto případě krátkodobě zvýšíme koncentraci chlóru až na hodnotu 10 mg/l a necháme jej samovolně (nebo pomocí urychlovačů) snížit.
Ale za sebe bych 10mg/l chloru určitě nedporučoval ani zkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.