Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, momentálně rekonstuujeme místnost na šicí dílnu pro přítelkyni. Od podlahy ke stropu. Strop jsme chtěli snížit a dát tam sádrokarton a nad to vatu. Známý nám doporučil minerální podhledy. Kazety zároveň izolují teplo. Nemá však přímou zkušenost s instalací. Rád bych se tedy zeptal na vaše rady a tipy. Vím, že je třeba instalovat nejprve obvodový profil, potom hlavní a vedlejší. Ale čím třeba ty kazety řezat. Jak nejlépe uchytit a tak. Současný strop se skládá ze třech kleneb meti nimiž je vždy traverza. Rád bych rastr na ty kazety uchytil k těm traverzám, nerad bych vrtal přímo do těch cihel.
Děkuji.
Kazety izolují, ale hrozně málo. Řežou se obyčejným odlamovacím nožem. Nežli vrtat do traverzy, raději do cihly, stejně jako u sádrového stropu.
Co dál nevíte?
Dobrý den, děkuji. Co byste ještě doporučil na odizolování? Jinak jeden z důvodů proč jsme se rozhodli pro tyto podhledy, je jednodušší a lehčí manipulace oproti sádroši.
Děkuji.
Nechci polemizovat o detailech,akustiku prostoru jsem studoval.A prakticky aplikoval v několika studiích.Ale jsem vždy kritikem a nepřítelem složitého a drahého řešení interierových úprav.A to je ten obklad keramickými podhledy,které se spíše používají v průmyslových konstrukcích,než doma.Polystyrenové čtverce jsem použil v desítkách bytů v naprosté shodě s vkusem zákazníků.Jedinou nevýhodou je nedemontovatelnost,pokud je v konstrukci skryto množství instalačních vedení.,kde hrozí časté opravy.
JABRAKA
Jardo, škoda že nechceš polemizovat, ale Tvůj návrh, zvukově izolovat stropní kazetou z polyše o síle 2-4mm není OK. Páč polyš opravdu netlumí zvuk. Navíc na sádroš lepit polyšové kazety, jsem neviděl právě pro složitost, kterou zavrhuješ.
O keramických podhledech nikdo nepíše ani slovo.
Ještě jeden dotaz, obvodový profil L se dává na zeď užší nebo širší stranou? Pro znalé je to zřejmě samozřejmé, ale já tápu. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.