Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minerální podhledy-rada s instalací

Od: dotaz* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, momentálně rekonstuujeme místnost na šicí dílnu pro přítelkyni. Od podlahy ke stropu. Strop jsme chtěli snížit a dát tam sádrokarton a nad to vatu. Známý nám doporučil minerální podhledy. Kazety zároveň izolují teplo. Nemá však přímou zkušenost s instalací. Rád bych se tedy zeptal na vaše rady a tipy. Vím, že je třeba instalovat nejprve obvodový profil, potom hlavní a vedlejší. Ale čím třeba ty kazety řezat. Jak nejlépe uchytit a tak. Současný strop se skládá ze třech kleneb meti nimiž je vždy traverza. Rád bych rastr na ty kazety uchytil k těm traverzám, nerad bych vrtal přímo do těch cihel.

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kazety izolují, ale hrozně málo. Řežou se obyčejným odlamovacím nožem. Nežli vrtat do traverzy, raději do cihly, stejně jako u sádrového stropu.

Co dál nevíte?

dotaz*

Dobrý den, děkuji. Co byste ještě doporučil na odizolování? Jinak jeden z důvodů proč jsme se rozhodli pro tyto podhledy, je jednodušší a lehčí manipulace oproti sádroši.

Děkuji.

izolovat proti hluku či těplotu? Co je nad tímto stropem?

dotaz*

Nad tímto prostorem je půda, bez izolavané podlahy. Původní strop je klenbový z obou stran. Tedy i na půdě. Hledáme nejlepší způsob jak prostor dílny tepelně izolovat. Jde nám o to, aby neutíkalo teplo a aby v zimě nezamrzala voda. Hluk je v našem případě bezpředmětný.

Děkuji.

OK, dal bych sádroš, nebo kazety. Tepelnou izolaci rozmotat na podlaze půdy.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně rychlejší je zakrýt sádrokartonem a na něj pro vzhled i akustiku použít polystyrenové dekorační čtverce.Rozhodně se na tom dost ušetří.

JABRAKA

Jardo, vše je o názoru, ale u mne toto "vzhled i akustiku" neobstojí. Vzhled nic moc, a akustika už vůbec ne.

jabraka*
hodnocení

0x

Nechci polemizovat o detailech,akustiku prostoru jsem studoval.A prakticky aplikoval v několika studiích.Ale jsem vždy kritikem a nepřítelem složitého a drahého řešení interierových úprav.A to je ten obklad keramickými podhledy,které se spíše používají v průmyslových konstrukcích,než doma.Polystyrenové čtverce jsem použil v desítkách bytů v naprosté shodě s vkusem zákazníků.Jedinou nevýhodou je nedemontovatelnost,pokud je v konstrukci skryto množství instalačních vedení.,kde hrozí časté opravy.

JABRAKA

Jardo, škoda že nechceš polemizovat, ale Tvůj návrh, zvukově izolovat stropní kazetou z polyše o síle 2-4mm není OK. Páč polyš opravdu netlumí zvuk. Navíc na sádroš lepit polyšové kazety, jsem neviděl právě pro složitost, kterou zavrhuješ.

O keramických podhledech nikdo nepíše ani slovo.

dotaz*

Nepřijde mi to ani složitý, ani drahý. Zatímco sádroš asi jen ve dvou nedáme. A když si na to někoho najmu, tak ani levnější nebude. Tohle mi na montáž přijde jednodušší.

dotaz*
hodnocení

0x

Ještě jeden dotaz, obvodový profil L se dává na zeď užší nebo širší stranou? Pro znalé je to zřejmě samozřejmé, ale já tápu. Děkuji.

širší stranou dolu, připevnit ke zdi za tu uzčí, aby byla stejně široká hrana jako u nosníků. Aby vzhledově to bylo stejné.

Dříve se dělali obě strany stejné, ale úspory jsou všude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]