Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokarton nebo EPS?

Od: vasa200 odpovědí: 24 změna:

Dobry den mam menší barak, který opravují. Mistnosti maj cca 21 m3 a vyska stropu je 2.8m. Uvazuji o snížení, ale nevim zase presne kudy vede elektrika tak nevím zda sdk podhled nebo nalepit desky z eps?

Dělal někdo strop pomoci eps či to je blby nápad? Dekuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych preferoval sádroš, ale ještě jedna věc, píšete, že nevíte kde je elektrika. Důležité je hlavně, aby tam někde nebyly "zamaskované" rozvodné krabice. To by pak mohl být problém. Záleží také jak nízko se stropem půjdete. Elektrika bývá dost vysoko, tak je předpoklad, že při montáži lišt na ní nenarazíte. Lze také použít indikátor, ale úplnou jistotu mít nebudete. Já jsem to řešil tak, že v místě kde jsem předpokládal možnost nějakého vedení, jsem vrtal pomalu a občas jsem do díry posvítil baterkou. Při díře pro osmičku hmoždinku to lze dobře. Když budete vrtat opatrně, při nárazu na kabel to poznáte.

vasa200
hodnocení

Sadros bych radeji, ale kvůli elektrice mam obavy. Jedna vetsi rozvodna krabice je cca od 30 cm od stropu a dolu vede okruh k vypínači na světlo a okruh zasuvek asi. A v jednom rohu je mala, ale nevim co do ni vede za okruh nebo jestli je to pozůstatek po staré elektrice

V tom případě je potřeba el. instalaci prověřit, popř. upravit. Není dobré mít nepřístupné krabice, to byste taky jednou mohli kopat větší prostor při případné závadě. Dokud není vymalováno, je potřeba upravit co je potřeba.

Ještě dodatek, pokud je v místě elektrika a vy to nepředěláte, tak je snad jedno jakým způsobem strop snížíte, stejně se k tomu nedostanete.

vasa200
hodnocení

Nene krabičky bych urcite nezadělával udelal bych podhled nad nima. Presne abych v případě mohl k nim. Jen mi musí elektrikar zistit tu rohovou jelikož ta je cca 15cm od stropu

hodnocení

0x

Snížení podhledu se provádí ze sádrokartonu! navíc -proč byste tam chtěl cpát zrovna extrudovaný polystyren? On by nestačil obyčejný EPS 70F?který je mj lehčí a levnější?!Tedy pokud byste se rozhodl pro tuto (ne-vhodnou)variantu

vasa200
hodnocení

Ano provádí se z sdk vysvetlil sem z jakého důvodu nad tim uvazuji! Proc je polystyren nevhodný prosím vysvetlete?

Protože extrud je na zatelení soklů a základů,EPS pak opět na zateplení . Prostě není určen na snížení podhledů! To že je tam někde tažená eletrika,je jen výmluva proč to neudělat jak se má a pořádně-zjistit kde vedou kabely není v dnešní době problém o to víc pokud víte kde jsou krabičky!Ale je to vaše věc. dělejte jak uznáte za vhodné

vasa200
hodnocení

E hm pani nafto dekuji za Vasi arogantní odpověď nepsal sem nic o zateplení pomoci xps ale již zminovanym eps. Další věc je, že sem se pouze ptal ohledně moznosti pouzit polystyren místo sdk. Ještě, ze sou i normální lidé viz kolega nahoře, který lidsky poradi.

nevím tedy kde jsem na xps přišel za to se omlouvám ale ptal jste se jasně "proč je polystyren nevhodný"-tak jsem odpověděl sice jen z části, ale odpověděl a pokud je odpověď arogantní tak v tom případě se taky omlouvám ale nic na tom nezměníte že je to špatné řešení

vasa200
hodnocení

no kdyz to napíšete takto je to v pořádku. Mě šlo jen pro zjistit zda je možné to udělat i bez sdk. A alternativa bez vrtání me napadl polystyren. Jelikož sem to viděl nekde na internetu kde nalepili desky polystyrenu a na to pak takové ty okrasné polystyrenove desky. Proto sem se na to ptal jelikož vim, ze vsejake zetapleni polystyrenem uvnitř budovy je vcelku risk

hodnocení

0x

Na stropě snad elektriku najdete ke světlu a do stěn nic vrtat nemusíte. Strop jen zavěsíte bez UDeček. Nebo jsem nepochopil kde je problém.

Polyš určitě ne, to je problematická práce.

asiemil

Dá se to zalepit jakýmkoliv polišem a zastěkovat! Kdo píše že to nejde,tak se mu nechce a nebo to neumí a nebo se nudí doma nebo v kanclu!

On někdo píše, že to nejde?

asiemil

A co je na tom problematické?

Pokud byste problematice rozuměl, tak to víte.

Nikdo nevíme, co je nad touto místností za prostor, ohledně rosného bodu, určitě je jednodušší sádroš, či kazety, nežli polyš. Proto se více používá sádroš, nežli polyš.

vasa200
hodnocení

Nad tim je další obytná mistnostv které se momentálně netopi jelikož ještě do patra není vytazene topeni.Ale do budoucna určitě bude vytápěné i patro

asiemil

Když jsou ruky olšové,najdou se výmluvy takové*cteni*

vasa, sádroš je jednodušší a levnější. Možné je obojí, ale pracnost a cena je pro sádroš. O kolik chcete snížit strop?

vasa200
hodnocení

Tak snížit bych chtěl v rozmezí 10-20 cm jelikož ted jsou stropy 2.8 m

a hned máme kalkulačku, a výpočet nákladů je jasný.

Sádroš vyjde zhruba na 150Kč za metr i s malbou, a jen polyš v síle 10 cm koupíte za 130Kč, pak příprava podkladu, lepidlo, perlinka a štuk na stropě?

Nikoliv že to nejde, ale je to pracné a drahé.

dusger*
hodnocení

0x

Jistě máš i starou el. instalaci, možná ještě i hliník. Kdy jindy budeš mít lepší příležitost k její rekonstrukci nežli teď, při opravě, před montáží stropů. Pak o ní budeš vědět a už ji nenavrtáš. Stejně máš v celém domku nepořádek. Až se po opravě zabydlíš, bude předělání el. rozvodů složitější a dražší. Pak si můžeš zvolit pro tebe tu nejlepší technologii na snížení stropů bez výmluv na elektřinu.

vasa200
hodnocení

Elektrika je nova v medu co dělali původní majitele. Ja jen upravil a přidal zásuvky.

vilik*
hodnocení

0x
Asi bych nejdřív promyslel, co je nad stropem a z čeho strop vlastně je.
Jestli je tam vytápěný nebo nevytápěný prostor, podlaha bude pochozí nebo ne, strop beton, hurdy, dřevo, s nutností instalace parotěsu nebo ne, zvuková izolace apod.
Při montáži bych předělal veškeré rozvody elektřiny a ostatní, třeba počítačových sítí.
Pozor taky na to, čeho chcete docílit. Například normy ohledně výšky místností, použitá svítidla apod. Já bych pod výšku stropu 260 nešel, takže přemýšlejte i takto.
Pak bych teprve přemýšlel o technologii, ovšem s tím, že by měla splňovat určité standardy a to jen s oštukovaným polystyrenem s lepidlem a perlinkou splníte těžko.
Pokud neuvedete tyto všechny okolnosti v otázce, nedivte se, že dostáváte rozporuplné odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]