Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký škrabák na omítku

Od: adetouk® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mohl by mi ,posím,někdo dát tip na kvalitní škrabák na zeď? Něco,jak je škrabák na porobeton,ale kvalitnější,aby vydržel na oškrábání asi 250 m2 malby a omítky.Zkoušel jsem to škrabákem na porobeton,ala nic nevydrží,brzy se ztupí.Děkuji za tipy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toto děláme čímkoli to jde-osobně mám v cajku z kusu armatury a žacího segmentu ze sekací lišty kombajnu či pojízdné sekačky (je to takový docela odolný trojůhelník na dvou staránch se zubatým ostřím) po cca 5m2 potřeba nabrousit,pakpoužívám různé špahelky (špachtle-od obyč po malířské) někdy je třeba list zkrátit aby se tolik neprohýbal a zase po čase nebrousit.Na poslední místě kde jsme škrábali omítky mistr objevil toto ,viz odkaz : nejlevnejsi-barvy-laky.cz/... ale po asi m2 šel břit do kopru,pak jsem přišel že jde líznout rozbrusem a pokračovat ale udělá se tímto asi tak 4-5m2 (pak již je tak úzký břit že se musí vyhodit. docela dobrá může být i tato škraka (malířská s výměnným břitem ) : domstav.cz/...

berger*
hodnocení

3x
Ta škrabka s výměnným břitem je na nic. Chvíli funguje,ale potom se zbytky malby dostanou do čelistí a dělá to psí kusy. Nejde to přitáhnout,dělá to rýhy. Používám podobnou krátkou,ale pevnou. A jak píše Diesel,flexou občas nabrousit. A nebrousím to jako nůž,na ostří,ale flexou kolmo,ať má ostrou rovnou hranu. Pokud barva nereaguje na vodu,zkuste na ni udělat hranou mřížku a znovu namočit.

hodnocení

0x
Co presne chcete skrabat? S tromi skrabakmi na ytong som strhol zbytky omietky z cca 500 m2 tehal. Pred tym bola omlatena zbijackou so sirokym sekacom.
Pokial chcete skrabat farbu, pouzite maliarsku skrabku, ide to s nou rovnako, ak nie lepsie. Pred skrabanim nezabudnite stenu namocit. Ja som pouzival horucu vodu s trochou prostriedku na umyvanie riadu a nanasal dlhosrstym valcekom.

hodnocení

Potřebuji oškrabat hlavně malbu abych mohl natahnout nový štuk. Malba na vodu vůbec nereaguje -vůbec nezměkne takže musím použít škrabák ale ten se brzy ztupí.
doplněno 05.05.19 22:44:

A s něčím takovým nemáte zkušenost? autolaky-eshop.cz/... i když,jak se tak dívám na tu cenu...asi nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]