Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava konstrukce umakartu

Od: tommms odpovědí: 4 změna:

Zdravím, Pustil jsem se do řekněme zkrášlení umakartové koupelny.

Veškerý umakart i konstrukce je na své roky ve velmi pěkném stavu až na tu, která je pod vanou...

Dříve tam nejpíše zátekalo, dnes už roky ne. Zkorodovanou a shnilou konstrukci minulý majitel "opravoval" montážní pěnou už roky zpátky. Půlka zělez podlě mě doslova chybí. Vydrolilo se to a lámalo jako oplatky.

Asi to ještě něaký rok bude držet ale otázka jak dlouho a jak by pak byla oprava nákladná :/ Vana stojí pevně několik let ale na čem to se mi vážně nelíbí. Pod její konstrukcí je pod pod těma L profilama tak 2 - 3 mm mezera mezi betonem. Tu bych vypodložil.

Nenapadá vás jak tu konstrukci umakartu vyztužit a zpevnit? Jediné co mě napadá je opět montážní pěna která nevím jak moc by byla účinná.

Na celkovou renovaci bohužel peníze opravdu nemáme... :/

Za odpovědi a rady děkuji

Oprava konstrukce umakartu
Oprava konstrukce umakartu #2
Oprava konstrukce umakartu #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Neměl by být až tak velký problém jednak položit dlažbu na podlahu a tím se celá konstrukce zpevní.Celé bytové jádro totiž tvoří bedna a ta je samonosná.Pohybovat se horizontálně nemůže.Nejjednodušší je nalepit okolo lištu.Buď plastovou,nebo i kovovou.Možná by stačilo nalepit okolo podlahy jen pásek jako sokl.Spíše jen zlepšit vzhled.

JABRAKA

hodnocení

2x

Cca30-40 000 by se nedalo "schrastit"?

Jinak na ty nohy co jsou-od vany a drží zřejmě jen na umakartové stěně-vypodložit pláty plechu?nebo ke stávajícímu změřit a přidat další vinkl ,jekl na danou výšku? Pak je ale třeba přesnou vnitřní výšku (od podlahy po spodek vodorovného "vinklu" ) a přivařit nebo přišroubovat.

Další možnost-tu mezeru "vyplnit" třeba tak že tam natlačíte chemickou kotvu,trochu stav.lepidla,krapet potěru? Stačilo by množství do kelímku jogutru a ještě zbyde!

Poté zkrášlení dle Jabraky!

Pro diesel : Také bych rád provedl celkovou renovaci bytového umakartového jádra jako původní tazatel. Těch Vámi uváděných 30 - 40.000,- bych bez problému "schrastil". Poraďte, kde ale "schrastit" někoho, kdo za tyto peníze celkovou renovaci jádra provede.

Mne osobně toto stálo těch 30-40 tisíc,je to sice přes deset let ,ale zase se ceny materálů nezvýšili. Nehodlám nyní hledat ,ani nwn zda-li ještě tyto podklady mám!za kolik jsem tehdy co koupil a porovnávat s dnešními,ale v té sumě jsou ytongy na celé jádro, lepidlo na yttongy,obklad a dlažba koupelny,dlažba do chodbičky a kuchyně plovoucí podlaha do pokoje+ extrudovaný polystren 6mm jako podklad ,materiál na vodu a odpad+ vana a nějaké roháčky,umyv baterie,podomítkový sifon na pračku (baterie vana a dřez zůstali stejně tak WC),zelená deska SDK+ vruty na toto komplet nové elketro na jádru s osvětlením WC,koupelna+kuchybě + chodba, práce vodáka (vodoinstalace-netroufl jsem si a nechtěl půjčovat svářečku)=2000kč,elektro mi udělal velmi dobrá známý zadarmo a ostatní sám, pak ještě dvoje plechové zárubně do 7,5 cm zdiva a starší dveře do nich-pro ty jsem jel cca100km (= 10l paliva a pže jsem jezdil na RO tak to stálo +-200kč na cestu +asi á200kč dveřev luxusním stavu!)Zadamro jsem mělpráci svoji + elektro,dále profily na sdk (z odpadu v práci) a asi 2 kbelíky z odpadů lepidla (před padla po čistění kbelíků a cajku přidavači mi toto seškrábali do jednoho a druhý den také) od fasádní barvy na stěrku + odpady z perlinky v práci.To je tak asi v sumáru vše.Jo a zapomněl jsem-je v tom ještě pokuta od MP za zábor veřejného prostranství. večer v cca 16:30 jsem vynosil vybourané jádro ven na trávník,že to ráno odvezu na sběrák -.za cca 15 minut poté zvonila MP a...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]