Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je běžná nosnost podlahy?

Od: ji* odpovědí: 3 změna:

Jaká je přibližně nosnost podlahy v domě. Jedná se o 100 let starý cihlový dům. Jde mi hlavně o horní patro (přízemí je podsklepené pouze v 1 místnosti). Na kolik to tam asi může být dimenzované? Když si představím že tam je 2metrová knihovna narvaná knihami, tak ta bude mít klidně 150 kg. O kus dál další. Naštěstí to není uprostřed místnosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Otázka pro statika, který bude na místě...

hodnocení

0x

Nevím jaké byly v té době normy,ale jen pro zajímavost - stavební lešení (trrubkové ) by mělo mít únosnost 200kg/m2,přičemž standartně jsou pole 2,5 - 3m Podlážka je cca 50x 140-160 cm (jak které-u minulé firmy 160 u nynější 150)celke pole mělo unést 960kg (pokud jsem počítal dobře.

Jinak obytné budovy by měli mít nejnižší povolené zatížení 300kg/m2

jabraka*
hodnocení

0x

Knihovna určitě stojí u stěny,kde je pevnost určitě dostatešná.Pokud bys měl pochyby,není problém knihovnu připevnit ke zdi.Já jsem potřeboval položit koberec,knihovnu jsem nadzvedla nad podlahu o 1 cm,na dva úhelníky jsem ji přišrouboval ke zdi a knihovna visí.V klidu jsem zasunul pod ni koberec.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]