Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oběd za kolik?

Od: dajdalos odpovědí: 13 změna:

Za kolik je doma možné uvařit oběd? Prostě klasická jídla. Například kuřecí stehno, rýže + polévka jako brokolicový krém. V práci platím za oběd 25Kč, uvádějí, že oběd je dotovaný. Jak je to, je tu nějaký odborník na tuhle problematiku? Jak moc se vyplatí asi jejich obědy v porovnání s vařením doma, kdyby například vařila žena? Díky.

doplněno 04.05.19 15:40:

Myslel jsem to hlavně tak, když započítáte samotné ingredience, mohlo by to tak být těch 25. Tak se mi to zdá, že nejsou započítány mzdy kuchaře a energie.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

6x
Za 25 Kc uvarite s vypetim vsech sil a jen pokud nakoupite nekde v akci nejlevnejsi verzi vseho. O energiich a cene prace nemluve. Za tu cenu je obed v praci zadarmo, doslova.

hodnocení

4x
Kilo kuřecích čtvrtek stojí 49 Kč, půl kila rýže 12kc, cca 2kwh energie 10kc, nějaké koření, takže cca 75kc za 4 obědy. Tedy pod 20 Kč za oběd bez polévky. A plus ještě cca korunu na vodu k mytí nádobí :)

hodnocení

3x

No to si pište, že to máte sakramentsky dotovaný ! Jenže Vaše otázka nedává smysl - ono je totiž docela zásadní, jak kalkulujete vstupní suroviny (třeba kuře od babičky, brambory ze zahrádky) , energie a taky třeba mzdy zúčastněných - manželce asi neplatíte mzdu, což?

Ovšem pro orientaci se podívejte, jak se dnes pohybují meníčka - běžně se to pohybuje okolo 80-90Kč a více. A to i třeba v Globusu, kde vaří hodně ve velkém. Předpokládám, že v zaměstnání to máte i s dovozem - to taky stojí love.

Prostě řečeno - oběd za 25 je oběd zadarmo...

smode*
hodnocení

3x
Za 25 Kč máte při běžném započítání práce maximálně tak nejlevnější špagety s nejlevnějším kečupem se vstupními surovinami kolem 8 Kč. Doma je zjednodušeně vaření daleko dražší. Navíc čím početnější rodina tím je vaření levnější. Nejdražší je vařit si sám pro sebe (1 osobu) jediné jídlo z běžných surovin nakoupených v obchodě za maloobchodní ceny. Se započtením všeho je daleko levnější si v takovém případě zajít na menu do restaurace.

hodnocení

2x

Když budete mít krupicovou kaši, vejdete se do 10 Kč.

hm*

To těžko. Samotný půllitr mléka stojí přes 10 Kč. Krupička, cukr, kakao nebo něco, máslo, energie, ... Ale do 20,- jo. Možná i do 15,-.

Hm, psala jsem kaši, o máslíčku atd. nebylo nic řečeno *smich*. Mléko kupuju v akci a na porci mi stačí miň jak 1/2 litru.

Když se vaří kaše pro 2, tak se to dá (10,- za porci). Co bych nechtěla - jíst ji každý den.

Ale jak píšete - je tu nějaká práce, energie, špinavé nádobí...

tana41
hodnocení

2x
Si stezujete ze mate obed za 25? Trosku vysmech. Ja jsem student stredni skoly a platim 30, pro verejnost jsou u nas obedy za 70-85 Kc. Muj pritel plati 50Kc. Pokud se vam cena nelibi tak si varte sam, to bych chtela doma takovyho chlapa, ktery knoura kvuli 20 kc a po manzelce chce aby mu denne varila obedy.
hm*

Ale on se přece jen ptá. Nekňourá, ani po nikom nic nechce.

jurajjuraj*

dobre napsano, to je tak jak jedou nekteri vycuranci na dovolenku, plny kufr pastik a podobnych hnusu a pak travi pul dovolenky prihrivanim toho odpadu z konzerv a mytim nadobi

zenska rano vstane a uz honem delat snidani, pak pomyt, zachvili obed atd.atd, diky pekne za takovou dovolenku

lidus*

Za 25,- by mě ani nenapadlo vařit.

Tana 41, proč tolik hrubosti, ,mnoho let jsem tak na dovolenou s rodinou jezdila, i do zahraničí a zatímco naše rodina byla najezená, rodiny co měli stravu místní měli hlad a ještě museli vstávat na čas, od moře letět na oběd a z výletu zas na večeři. Ol inclusiv s malým děckem je totálně k ničemu.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

pokud vemes doma, spotrebu energii, myti hrncu a hlavne cas ztraceny vsim kolem tak za 25,- se nenajis

navic kdyz varis doma tak je to vetsinou tak ze netrefis jednu porci, pokud je vic lidi tak nebudes kazdemu varit co chce

za 25,- obed to bych ani nepremyslel

hodnocení

0x

JJ spíše výjímečně.To když jsme dostali brambory (dohrmady asi tak půl metráku aby vyklidil krecht a nemusel na pole divočákům) a jako odměnu dali tvrdé pečivo a půlčák domácího vaječňáku,od syna řezníka vepřové za cc45kč/kg pak nepočítaje další (tuk,energi,čas ...) pak ano pak možná šlo za 25kč pro osobu uvařit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]