Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrén pod bazén - roznášecí vrstva?

Od: sollik* odpovědí: 7 změna:

Pod bazén (klasika Azuro - obruč s plachtou z Mountfieldu) budu mít připravený plac ze zámkové dlažby. Na to plánuji položit jako izolaci polystyrén aaizolace.cz/... o síle 3 cm, přes polystyrén geotextilii a na to bazén. Četl jsem spoustu diskusí kde se řešilo, že extrudovaný polystyrén má sice vysokou tuhost nicméně bodové zatížení např. nožičky schůdků, nebo náraz patou do dna může způsobit důlky v polystyrenu. Bylo by tedy vhodné použít nějakou roznášení vrstvu, ale momentálně mě nenapadá co by se dalo použít, aby to pár let vydrželo. Někdo nějaký nápad či zkušenost?

Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asiemil
hodnocení

0x

nenene nic takového nebrat! nekupovat a nestavět!

sollik*
hodnocení

A co tedy?

Přečti si jejich záruční podmínky. Jak to neuděláš podle nich, neuznají ti záruku na folii i kdyby se trhla ve švu. Polystyren přímo zmiiňují jako porušení záruky, Patří tam jen geotextilka a písek do rohů.

asiemil

Viděl jsem to u kamaráda Hrůza. Teď lituje,že něco takového koupil.Já jsem si připlatil a koupil nádobu.

sollik*
Já potřebuju něco na povrch, do země tu nic nezakopu.
Totak: na ty záruky se podívám, díky za upozornění

jabraka*
hodnocení

0x

Nevidím jediný důvod,proč pod bazén pokládat jakýkoliv"nárazníkový" podklad.Několik let jsme měli kruhový bazén,položený na vyrovnané ploše,s 3 cm vrstvou prosátého písku,a na něj položený kruh ze starého zátěžového koberce.

JABRAKA

sollik*

Ano tak jsme to taky měli když jsme používali takový ten bazén s nafukovacím prstencem a bohatě to stačilo, fungovalo to tak několik let. Nyní se to snažím udělat tak, abych co nejvíce prodloužil koupací sezónu, proto ten polystyren dospodu a plánuji solární ohřev. Stále ale nevím co dát mezi polystyren a geotextili aby se roznesl případný bodový tlak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]