Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení zákrytové desky na starší tarásek

Od: zdenekm® odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Mám před domem takovou starší kamenou zídku s betonovým "věncem" nahoře, výška cca 0,75m. Trochu ji teď opravuji - bylo to lepené na jíl a spárované betonem který už víc nedržel než držel, takže všechno vyškrabat a vyplnit znovu betonem. Nyní řeším co s lehce zvětralým "věncem" - dělat nový se mi moc nechce. Opral jsem to wapkou, praskliny jsem prořízl flexou a vyplnil flexibilním lepidlem. Dál mám v plánu nalepit nahoru zákrytové desky 500x300x50. Standardně (na nové ploty) se lepí tzv. na terče flexibilním lepidlem - jsem v pokušení to nalepit celoplošně - přecijen u staršího betonu by to možná bodově nemuselo držet dobře. Co si o tom myslíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si o tom, že estetika bude trpět - bude to takové "staronové" (a z mého pohledu tudíž nehezké, resp. pěkná kamenná zídka dostane "čepičku" asi z Hornbachu). Zdravím!

doplněno 03.05.19 14:02:

Sice tu zídku neznám, ale dle Vašeho popisu je nyni beton opravený a bez prasklin či "výtluků". Já bych volil jako "finálku" cementový pačok "zadělaný" stavební disperzí, která je voděodolná, pevná, nesprašuje a vydrží. Navíc by to vypadalo jako původní věnec zídky.

doplněno 03.05.19 14:12:

zdenekm - vůbec nic nepíši o novém betonování. Vy tam nyní máte zpevněný původní beton a ten cementový pačok se stavební disperzí by byl jako nátěr na ten původní beton. Tedy, méně pracné a výrazně levnější řešení. Ovšem, přesvědčovat Vás nebudu - stejně si to uděláte podle sebe.

jabraka*

Na nerovném vršku je lépe to lepit na "buchty",protože se to poklepem lépe srovná do přesné roviny.

JABRAKA

hodnocení

@ben Souhlasím, že úplně ideální to asi není. Ale betonovat novou "čepičku" a ještě ideálně s přesahem by znamenalo vytvářet bednění, míchat spoustu betonu... Zákrytové desky budou ploché, šedé, navíc víceméně schované pod plotem. Časem zajdou a budou jako "vocať" :) Krom toho kvalita těch prefabrikátů bude asi jinde než podomácku udělaný/namíchaný beton.

hodnocení

@ben Také jsem uvažoval řešení, které píšete. Ono by to hlavně bylo jednodušší a levnější. Ale on bohužel ten "věnec" nemá žádný přesah. Tj. všechna dešťová voda pak teče po kamenech. Myslel jsem si, že by zídce prospělo doplnění malého kšiltu.

hodnocení

@ben Doplnění ohledně pačoku jsem si všiml až po dopsání prvního komentáře... Určitě je to taky varianta.

ben®

zdenekm - no, když není přesah věnce, tak je to problém (i když kamenům voda tolik nevadí jako omítce). Ovšem, i když je přesah, tak ono často prší šikmo, tak je to vcelku jedno . Mám zídku, kde je věnec s přesahem a stejně je často omítka mokrá.

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě jsem vzpoměl na jiný způsob pokrytí zídky.Použili jsme staré střešní tašky,které jsme položili šikmo.Červená krytina vypadá i pěkně.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]