Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, firma mě dělá zateplení domu14cm šedý polystyren zakončené fasádou. Teď je vše pátý den v lepidle..weber700
Dnes večer jsem si všimnul, že na jižní a západní straně domu jsou tenounké prasklinky...různě dlouhé 30-100 cm...Takové pavučiny..
Zajímalo by mě, zdali to je normální stav, nebo mám to nějak dál řešit.. Co se asi udělalo špatně? Díky moc za reakce.
0x
Je běžné že se v omítkách tvoří mikropraskliny,tím spíše na plochách nejvíce zahřívaných sluncem!
Pokud dodrželi technologický postup (natáhnout lepidlo zubem cca 8mm /kolegové si to ulehčují a natáhnou hladkým,přiloží perlinku a opět přetáhnou lepidlem/,pak do toho zatlačit perlinku opět zubem a nakonec zahladit hladkým nerezem) pak je to v pořádku a praskliny neřešil.Pokud toto ale nedělali,tak přetáhnout ještě jednou vrstvou (tenší,řidším ) lepidla.
Ps viděl jsem dost takových zateplovačů co spustili perlinku,přetáhli lepidlem a hotovo-pak se stává že perlinka neplní svou funkci a může se calá fasáda ze zateplení sloupnout-zůstane pak holý polyš! (již jsem viděl že se toto stalo-śtít 8-patrového paneláku-ani dva pruhy na šířku perlinky nebyli spojeny-nedodrželi ani minimální překryty perlinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.